Ödemiş Belediyesi’nin kasım ayı 2.meclis toplantısı çarşamba akşamı 20:00’de Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirildi. Yedi gündem maddesinin konuşulduğu mecliste 2012 Mali Yılı Performans Programı incelendi. Meclis üyeleri 2012 yılı performans programını oybirliği ile kabul etti.
Ödemiş’te belediye tarafından 2012 yılında uygulanacak ücret tarifelerinin de konuşulduğu toplantıda 2012 yılında suya zam yapılmaması kararlaştırıldı. Su fiyatlarının değişmediği belirtilirken, evsel katı atık ücretlerinin 4 TL’den 8 TL’ye çıkarılmasının teklif edildiği mecliste, bu ücretlendirmenin 2012’nin ilk 6 aylık dilimi için 5 TL, ikinci 6 aylık dilimi için ise 6 TL olmasına karar verildi.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin toplantıda özetle 2012 yılında yapılacak projelerden bahsetti.
İlk gündem maddesinin açılışında konuşan Bekir Keskin, 2012 Performans Programını özetle açıkladı. Keskin şu açıklamalarda bulundu: “Toptancı halinin yer değişikliği yapılacak, Emmioğlu-Umurbey Mahallesi’nde turizm amaçlı açık otoparklar, tarihi Arasta Çarşısı’nın işlevsel hale getirilmesi, TOKİ ile ocak ayına kadar anlaşma sağlanmazsa, belediye olarak belirlediğimiz 230 konutun yapımına başlanması, birçok alan kamulaştırması olacak. Yeni belediye binasının projelendirilmesi ve inşaatına başlanması, otogar ile ilgili çalışmalar, Sefa Sokak’ta yaptığımız gibi mahalle aralarına 30-40 araçlık otoparklar oluşturacağız. Yine önemli bir konu olan mobese kameraların kurulumunu Emniyet Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda belediyemize düşen görevi karşılayacağız. Lozan Meydanı düzenlemesini bitireceğiz. Gelen bir öneri üzerine Atatürk Caddesi ve ona bağlı sokakların kaldırımları yenilenecek. Yine Ödemiş için önemli bir proje olabilecek olan hafif raylı sistem için ön çalışma yapacağız. 2012’de ilçemize 8 adet daha park düzenlemesi yapmayı düşünüyoruz. TCDD’den istekte bulunduk, eski istasyonun karşısında bulunan binaların canlandırılmasını sağlamak istiyoruz. Ahrandı Mezarlığı’nda aile mezarlığı, istinat duvarı ve bunun gibi çalışmalar yapılacak. Çamlık Parkı’nın düzenlemesi başladı. Nisan, mayıs gibi tamamlanması bekleniyor. Kültür Park’ta düzenleme yapmak istiyoruz. Kış aylarında atıl kalan kafenin etrafını kapatabiliriz. ÖDE-KART sosyal bir hizmetti, 2 bin vatandaşımıza daha dağıtacağız. Bunların belirlenmesinde oluşturulan komisyonu genişleteceğiz. Ödemiş’te sağlıklı, herkesin aklında kalabilecek şekilde bir afet planı yapmak istiyoruz. Bu ve bunun gibi temel konular üzerinde duracağız.”
Editör: Haber Merkezi