HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Belediyesi Nikâh Salonunda gerçekleşen Genel Kurul toplantısında Ödemiş Kent Konseyi olarak yapacakları ve yapmaya planladıkları projeler hakkında görüş ve düşünceler paylaşılırken, Ödemiş’teki 20 Sivil toplum kurumu temsilcisi hazır bulundu.

Ödemiş Belediye Nikah Salonunda yapılan toplantıya divan heyetine  Ümran Akça Ateş ve Üyeler Mustafa Çoban ve Neylan Cengiz seçilirken, toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal marşını okunması ile devam etti.

Divan Başkanı Ümran Akça Ateş'in açılış konuşmasından sonra konuşmak için kürsüyle gelen Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “ Ödemiş Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirdiğimiz genel kurulda İlçemizdeki tüm kurumların temsilcilerinin katılımıyla oluşan Kent Konseyi ve Yürütme kurulu toplumsal birlikteliği sağlamak ve şehrin sorunlarını yakından takip etmek amacıyla geçtiğimiz aylarda sık sık toplantılar yapmış ve ardından sağlıklı bir yapı oluşturmak için Meclis ve Çalışma Grupları çağrıları yapmıştık.

Seçildiğimiz günden bu yana 28 haziran seçimli genel kurulumuzda belki de ülkemizdeki en yüksek katılım oranlarıyla ve örnek bir olgunlukla bu demokratik yarışı sonlandırdık. Ödemiş aynı zamanda bu genel kurulla bölgemize ve ülkemize Demokratik Kent kültürü olgunluğu örneği olmuştur. Buradan aldığımız yetki ve destekle göreve gelir gelmez hemen çalışmalara başladık ve yeniden sağlıklı katılımcı şeffaf bir yapı için çaba sarf ettik.

Seçildikleri günden bu yana kent konseyi olarak yaptıklarını sıralayan Taşlı, Belediye, Kaymakamlık ve Resmi Kurum ziyaretleri,  her ay üçer defa Yürütme kurulu toplantısı,  Whatsaap ve Face Sitemizin kurulması, Gölcük Gölü ve Çevre kirliliği ile ilgili ön çalışma ile kamuoyu bilgilendirme çalışmaları ve gerekli kurumlarla görüşmeler yaptık. Madde Bağımlılığı ile mücadele çalışmasına destek verdik. Oluşturmayı düşündüğümüz Çalışma Grupları ve Meclislerle ilgili çağrıları yapmaya başladık. Aydın Ovasına ve Aydına çok büyük zararlar veren Jeotermal santrallere karşı yapılan etkinliğe katıldık. Kazdağların da yapılmak istenen ve çok büyük bir çevre kıyımına sebep olan Altın Madenine karşı yapılan etkinliğe katıldık. Güncel konularla ve kentimizin ihtiyaçları eksikleri konularında belediyemizle ve Belediye başkanımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Bazı konularda çözüm önerilerimizi ve düşüncelerimizi ilgili makamlara ilettik. Kozader ve Efe Dağcılıkla beraber Ödemiş Belediyesinin düzenlediği Kurtuluş Şenlikleri kapsamında kirlilik ve Gölcük Gölünü korumak amacıyla kamuoyu bilinci yaratılması için Gölcük Göl etrafı etkinliğine katıldık. Ödemişimizin Kurtuluşu şölenine katıldık.  Kurtuluş etkinliklerinin bir kısmına katılım sağladık. Katılım çağrılarını toplu olarak tekrar yaptık. Açılmasını istediğimiz Meclis ve Çalışma gruplarından Meclise dönüştürmeyi uygun gördüklerimizi tespit ettik ve bunları genel kurula teklif kararı aldık. Kültür Sanat Çalışma Grubu ile ilk çalışmalarımıza başladık.  Toplumsal bütünleşme ve paylaşım için yılda iki defa yapmakla yükümlü olduğumuz seçimsiz genel kurul kararı aldık. Yürütme kurulundaki tüm arkadaşlarımızla beraber şehrimizin sorunlarını bizlere ileten arkadaşlarımızı dinledik ve fikirsel çıkarımlar yapmaya gayret ettik. Kendi paylaşım alanlarımızda bolca güncel ülke ve bölge sorunlarına ait paylaşımlar yaptık.

TAŞLI" ÖNÜMÜZDE ZOR VE BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNAMDIĞIMIZ BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ BİZİ BEKLİYOR"

"Dünya ve ülke olarak çok zor ve sorunların çığ gibi büyüdüğü bir dönemden geçerken farklı çalışma grupları ve halk kesimlerini kurumlarını temsil eden Sivil toplum kuruluşlarının daha çok çalışması ve dayanışması gerekiyor. Dünyayı ülkemizi ve bölgemizi güzelleştirmek yaşanabilir sürdürülebilir bir gelecek adına eskisinden çok daha fazla fedakârlık yapmamıza ve paylaşımlara ihtiyaç duyuyoruz.

Bu anlamda bizler de önümüzdeki dönemde toplumumuza barış içinde, demokratik olgunlukla, kimseyi dışlamadan katılımcılıkla, şeffaf ve demokratik bir yapıyla katkı yapmaya çalışacağız. Bu amaçla Kent Konseyi bünyemizde 9 Meclis ve 5 Çalışma Grubuyla faaliyetlerimize devam etmeyi düşünüyoruz.

Daha önceden olmayan bazı grup ve meclisleri ilave etmek ve bazı çalışma gruplarını meclise döndürmek amacıyla genel kurulumuza önerge vereceğiz. Bunu anlayışla karşılayacağınızı ve onaylayacağınızı düşünüyorum.

Önümüzdeki Çalışma dönemimiz yoğun geçecek ve çok farklı alanlarda emek sarf edeceğiz ve bu anlamda verimliliği arttırmak için genel kurul üyelerimiz olan kurumlardan ve üyelerimizden katkı katılım yapmasını, ayrıca birikimi olan tüm hemşerilerimizin bizlere katılmasını rica ediyorum."

TAŞLI" KENT KONSEYLERİ ŞEHRİN AKLI SAĞDUYUSU VE VİCDANI OLMALI"

 Kent Konseylerinin İcra, İstihdam, Yatırım, Yaptırım ve bütçe yetkileri bulunmadığını dile getiren Taşlı" Kent Konseyleri gücünü temsil ettiği kurumlardan ve bunları oluşturan halktan alıyor. Tüm kurumların(yaklaşık 250-300)  katılımıyla ve başvurusuyla şekillenen üst düzeyde bir yapı olan Kent konseyleri akıl meclisi diye tanımlayabileceğimiz oluşumlardır. Bu kurumları kısaca sayacak olursak,Kamu kurumları ve temsilcileri, Muhtarlar ve temsilcileri, Siyasi Partiler, Sendikalar, Noterler-Baro ve üniversite temsilcileri,  Dernekler, Odalar, Borsalar, Temsilcilikler.

İş bulma, Yatırım yapma, İcraat yapma ve yaptırım yetkisi olmayan konseyler ortak bilimsel akıl sağduyu ve paylaşım ile şehrin ülkenin doğru yapılanması yönetilmesi için çaba sarf ederek dolaylı olarak bu alanlara da katkı yaparlar. Bu amaçla bizlerin en büyük gücümüz beraber oluşturduğumuz demokratik ortama katılım hakkı olan tüm kurumlar (Kamu ve Sivil toplum kuruluşları), kendi oluşturduğumuz sanal ve güncel platformlar, basın ve konseydeki çalışanların kendi birikimleri ve paylaşımlarıdır.

Günümüzdeki sorunların çokluğu karşısında ve dünyaya dayatılan çılgın yaşam modelinin cazibesi ve teslimiyetçiliği ile beraber çağımız insanında umutsuzluk duyarsızlık ve çözümsüzlük duyguları yoğunlukla gözlemleniyor. Ama bu durum bizleri çaresizliğe itmemeli. Daha güzel bir dünya ve yaşanacak bir çevre şehir için hepimiz ve tüm kurumlar daha çok çalışmalıyız. Toplumsal sorumluluk projelerinde ve oluşumlarda daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bugünkü yaşam şeklimizle devam edersek gelecekte yaşanılmaz ve katlanılmaz olaylarla karşılaşacağız.

Yukarıdaki saydığım sebepler dolayısıyla Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta Barış, dünyada barış" hedefi, barışcıl ve demokratik bir ortam ilkesiyle, hemşerilik bilinciyle, güzel ve temiz bir gelecek-şehir hayali hedefiyle Ödemiş Kent Konseyi ve tüm üyeleri olarak faaliyetlerimizi gerçekleştirme gayreti içindeyiz. Genel kurulumuzun hepimize, şehrimize, ülkemize ve yaşadığımız dünyaya hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: Haber Merkezi