Ödemiş Kent Konseyi Şubat Ayı Olağan Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu 15 Şubat 2021 Pazartesi günü aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Mehmet Taşlı başkanlığında yapılan toplantıda Mart ayı olağan seçimsiz genel kurul toplantısının tarihi ve saati belirlenirken Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan “Kent Peyzajı ve Ödemiş” başlıklı rapor üzerinde görüşme yapılan bir diğer konu oldu.

YENİ YILIN İLK GENEL KURUL TOPLANTISI 18 MART’TA

Kent Konseyi Yönetmeliğine göre kent konseylerinin yılda en az iki kez seçimsiz genel kurul toplantısı yapması gerekiyor. Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, yeni yılın ilk genel kurul toplantısının 18 Mart 2021 saat 16.00’da gerçekleştirilmesine karar verdi. Ödemiş Kent Konseyi Yönergesi uyarınca genel kurulun en az üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanması gerekiyor. Bu çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı 7 gün sonra (25 Mart 2021) aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Genel kurul toplantısının yapılacağı yer ise sosyal mesafe kuralları da dikkate alınarak Ödemiş Belediyesi ile yapılacak görüşmeden sonra belli olacak.

KENT PEYZAJI VE ÖDEMİŞ

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Selim Şahan, Ümran Akça Ateş ve Safiye Özçelik tarafından “Kent Peyzajı ve Ödemiş” başlığıyla hazırlanan rapor yürütme kuruluna sunuldu. Peyzaj, kentsel tasarım, çevre düzenlemesi vb. konularda tanımlamalara yer verilen rapor, kent peyzajını bütüncül şekilde ele alarak, Ödemiş’te gerçekleştirilen bina, yol, kaldırım ve parkların yapımı ile bitki çeşitliliğinin belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken ana ilkeleri ortaya koyuyor. Raporda ayrıca, süs bitkisi ve fidancılığın merkezi olan Ödemiş’te park ve yeşil alanların bölgede yetiştirilebilen bitki çeşitliliğini gözler önüne serecek şekilde tasarlanması öneriliyor. Çalışmayı hazırlayan üyelerden Selim Şahan, "Kent Konseyi olarak yaşadığımız yerlerin temiz ve bakımlı olmasını önemsiyoruz. Öte yandan kamu kaynaklarının da doğru şekilde yönlendirilmesini arzuluyoruz. Kentin farklı kesimlerinden temsilcilerin oluşturduğu kent Konseyi gibi kuruluşların benzeri konularda düşünce belirtmeleri gerektiğine de inanıyoruz. Bu çerçevede, Ödemiş’te yapılacak çevre düzenlemeleri ile duyarlı kişilerin düşüncelerini de alarak bir rapor hazırladık. Raporun içeriğini önümüzdeki günlerde basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıp Kent Konseyi Yürütme Kurulu önerisi olarak belediye meclisine sunacağız” şeklinde konuştu.

Yürütme Kurulu, ilgili raporun Ödemiş Belediyesi’ne sunulmasına oybirliği ile karar verdi. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi