HABER:ELİF ACUN

Ödemiş Kent Konseyi Mart Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı Ödemiş Belediyesi Nikâh Salonunda yapıldı.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısına Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler, Ödemiş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ümran Ateş, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran ve Ödemiş Kent Konseyi Yürütme kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantı öncesi katılımcıların Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını okunmasının ardından Divan Heyeti oluşturuldu. Oluşturulan Divan Heyetine Başkan Tayfun Bengi seçilirken, üyeliklere Cem Aydın ve Mehmet Zeki Dündar seçildiler.

Yapılan divan heyet seçiminin ardından Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı seçildikleri ilk günden bu güne kadar Kent Konseyi olarak yaptıkları faaliyetleri görsel şekilde yürütme kurulu ve katılımcılara aktardı.

Mehmet Taşlı, " Ödemiş Kent Konseyi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kentimizin yararına çalışmaları sürdürmekteyiz.  Kent Konseyi olarak kentimize hep katkı koymaya çalıştık. Burada yönetimdeki arkadaşlarımız diğer Kadın Meclisi  ve diğer kurulan meclis gruplarıyla birlikte hep Ödemiş’e katkı olacak çalışmalar  ve faaliyetler için de bulunmaya çalıştık. 2019 faaliyetlerinde Yürütme kurulu seçiminden sonra Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’i ziyaret ettik. Bu ziyaretin ardından  Aydın ilinde Jeotermal’e karşı oradaki  yapılan çalışmalarda Aydın ilindeki arkadaşlarımızın yanında yer aldık.  Orda güzel bir birliktelik oluşturduk.  Gölcük keşfedilmeye başladıktan sonra,  orada çevreyle ilgili olarak kirletenler konusunda bizler kent  konseyi olarak  turizm cenneti Gölcük yaylasına sahip çıkarak buranın kirletilmemesi  konusunda çeşitli faaliyetlerde bulunduk.

Bizde tüzük gereği 6 ayda bir mutlaka seçimsiz kongre yapacaksınız şeklinde bir takım kararlar var.  Kent Konseyinde çeşitli meclis grupları oluşturduktan sonra çalışmalar gerçekleştirdik. İzmir Kent Konseylerinde,  Ödemiş Kent Konseyi olarak ilçe bazında en yüksek oyu almak bizleri gerçekten duygulandırdı. Bu da bizlerin iyi bir yerde  olduğumuzu göstermektedir. Yine faaliyetlerimiz kapsamında İzmir’de  Jeotermal’e karşı  gerçekleşen ve 2019 yılında  İzmir Konakta ki  etkinlikte bizler de Kent konseyi olarak  sesimizi İzmir’de yükselttik. Ve Jeotermal’e karşı  olanlarla birlikte İzmirdeki yerimizi aldık. Ve Fox TV de,  bu konuda en çok çıkanlar olarak da, Ödemiş Kent Konseyi olarak bizler yer aldık” dedi.

Editör: Haber Merkezi