Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereği 5 Kasım’da yapılacak ilk meclis genel kurulunun ardından ilerleyen günlerde haftanın Salı ve Perşembe günleri diğer meclislerin genel kurulları yapılacak.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Meclis çatısı altında çalışmak isteyen Ödemişlilerin, ilgili genel kurullardan 1 hafta önce yazılı başvuru yapıp üye olmaları gerektiğini söyledi. Taşlı, başvuru belgelerinin Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi (ÖYKAM) sokağındaki Kent Konseyi ve Vergi Dairesi karşısındaki pasajda bulunan Muhtarlar Derneği ile yürütme kurulu üyelerinin bürolarında imzalanabileceğini söyledi.

Kent Konseyi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından izlenen ve denetlenen bir kuruluş olduğunun altını çizen Taşlı, “Çalışmalarımızı, ‘biz yaptık oldu’ mantığı ile yapamayız. Alınan bütün kararların ilgili kurullardan geçmesi gerekir. Bu çerçevede, hangi hemşerimiz hangi alanda çalışma yürütmek istiyorsa, ilgili yerlere kayıtlarını yaptırıp meclislere seçme ve seçilme hakkını kazanmalıdır. Meclislerin oluşturulmasının ardından çalışma grupları ile çözüm bekleyen çeşitli sorunlar hakkında Ödemişlilerin görüşlerini kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

İlçedeki projelerin belirlenmesi, oluşturulması ve uygulamaya geçilmesi konusunda hem katkı sunmak hem de takip etmek istediklerini söyleyen başkan Taşlı, “Trafik, yeşil alanların belirlenmesi, şehir merkezindeki sokak hayvanlarının durumu gibi sorunlarla da ilgili çalışma grupları oluşturacağız” şeklinde konuştu.

yapılan Yürütme Kurulu (YK) toplantısında hangi üyenin hangi meclisten sorumlu olacağının da belirlendiğini belirten Taşlı, ÖKK’nin toplantı programının şu şekilde oluştuğunu söyledi:

5 Kasım 2019 Salı (Kadın Meclisi) İlgili YK üyesi Safiye Özçelik.

7 Kasım 2019 Perşembe (Gençlik Meclisi) İlgili YK üyesi Egemen Atasoy ve Selim Şahan.

12 Kasım 2019 Salı (Tarım Hayvancılık Meclisi) İlgili YK üyesi Mehmet Taşlı.

14 Kasım 2019 Perşembe (Çevre ve Şehircilik Meclisi) İlgili YK üyesi Mehmet Taşlı.

19 Kasım 2019 Salı (Kültür Sanat Meclisi) İlgili YK üyesi Selim Şahan.

21 Kasım 2019 Perşembe (Engelliler Meclisi) İlgili YK üyesi Recep Yılmaz ve Selim Şahan.

25 Kasım 2019 Pazartesi (Esnaf Meclisi) İlgili YK üyesi Hülya Çavuş.

26 Kasım 2019 Salı (Mahalle Meclisi) İlgili YK üyesi Nihat Savuran, Hülya Çavuş ve Selim Şahan.

3 Aralık 2019 Salı (İmar Meclisi) İlgili YK üyesi Mehmet Taşlı.

10 Aralık 2019 Salı (Çocuk Meclisi) İlgili YK üyesi Selim Şahan.

Editör: Haber Merkezi