Ödemiş’te yayın yapan yerel bir gazetede dün “Ödemiş’te kamyonet yangını” başlığıyla; muhabirin özel haber olarak nitelendirerek yayına verdiği haberde, bahsi geçen aracın sahibi gazete muhabirine herhangi bir açıklama yapmadığını dile getirdi.
Haberde açıklamalarına yer verilen yanan kamyonetin sahibi Mehmet Taşkıran, gazete muhabirine herhangi bir açıklama yapmadığını aksine gazetede haberi gördükten sonra sinirlenerek telefon açtığını ifade etti.
Haberin içeriğinde Salı gecesi 02:00 sıralarında Türkmen Mahallesi Kırıklar Sokak yolu üzerinde bir aracın alev aldığı ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldüğü ifade edilmişti.
Haberde ayrıca araç sahibinin kontağı çevirdikten sonra aracın yandığı ve ardından kendisini güçlükle araçtan dışarı attığı belirtilmişti.
Gazetemize ulaşarak yangın haberinin yayınladığı gazeteye hiçbir beyanat vermediğini söyleyen Mehmet Taşkıran, “Gece 02:00’de aracımın kontağını çevirdiğim ve sonrasında yangın çıkması tamamıyla yalandır. Aracımın yandığını komşularımın çığlıklarını duyarak uykumdan uyandığımda öğrendim. Çaresizce aracımın yanışını izledim. Önce bana bir sorsaydı, nasıl olduğunu. İtfaiye gelene kadar zaten komşularım neredeyse yangını söndürmüştü. Haberi yapan arkadaş kendiliğinden uydurmuş, bu kadar saçmalık olmaz. O gün de aracımı hiç çalıştırmadım. Nasıl gazeteciliktir bu anlamadım. Bir de utanmadan özel haber yazmış” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi