Ödemiş’te geçtiğimiz gün Günlüce köyünden çalınan hayvanların zanlısı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Günlüce köyünde Durmuş Çınar’a ait olan 20 oğlak ve 3 keçiyi çaldığı belirlenen C.C.’nin 2011 yılı mayıs ayında yine aynı şahsın hayvanlarını çalmak isterken yakalandığı ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
C.C. ikinci kez aynı vatandaşın hayvanlarını çaldı ve film tadında gerçekleştirdiği hırsızlık operasyonu, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı başarılı çalışmayla hüsranla son buldu.25 yaşındaki C.C.’nin cezaevinden 2 hafta önce tahliye olduğu ve birçok suçtan sabıkasının olduğu da öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre hayvan hırsızlığının konu olduğu olaylar zinciri şu şekilde gelişti. 2011 yılı mayıs ayında Durmuş Çınar adlı vatandaşın evinin bahçesinde yer alan ahırdan küçükbaş hayvan çalarken suçüstü yapılan C.C. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutukluluk süresinin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz hafta tahliye edilen C C.(25) geçtiğimiz salı gecesi yine Durmuş Çınar’ın hayvanlarını çalmak için Ödemiş’ten düz kontak yaparak çaldığı 35 ZAV 37 plakalı taksiyle Durmuş Çınar’ın hayvanlarının ahırının bulunduğu eve gitti. 23 adet oğlak ve keçiyi çaldığı otomobile yükleyen C. C.  Daha sonra hareket etti ancak o sırada aracı arızalandı. Hemen bir taksici çağıran C.C. çaldığı keçileri ticari taksiye yükledi.
C.C.’nin çaldığı aracı köy meydanında sahipsiz bulan Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede geniş çaplı arama yaparak, çalınan hayvanların sahiplerini tespit etti. Köy çıkışında yer alan kameralardan tespiti yapılan taksici gözaltına alındı. Hayvanları çalan C.C.’yle bir bağlantısı olmadığını aktaran taksici, hayvanları Ödemiş’teki eski orman deposuna bıraktığını aktardı. Hayvanları orada bulan jandarma ekipleri, keçileri sahibine teslim etti ve şahsı yakalamak için çalışma başlattı.
Yapılan geniş çaplı aramalar sonucunda yakalanarak gözaltına alınan C. C. çıkarıldığı mahkemece tekrar tutuklandı. Gözaltına alınan taksici ise serbest bırakıldı. C. C.’nin çaldığı hayvanlardan dördünün yüklendiği takside havasız kalarak öldüğü öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi