Uzun yıllardır her sağanak yağışta, sadece Kaymakçı’nın değil bölgenin en işlek caddelerinden olan Kazım Dirik Caddesi’ne taşan Kültür Sokak’taki dere; kurutulması ve sonrasında, mevcut sokağın sevgi yolu olması için başlatılan proje tamamlandı. Önümüzdeki mart ayında başlayacak olan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan, Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, son günlerde kendini gösteren yağışlarda halkın mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi:
 “Beldemiz Orta Mahalle Kültür Sokak’taki dere, aşırı yağmurlarla yatağından taşıp, Kazım Dirik Caddesi’ne ulaşıyor. Son yağışlarla, mevcut Kazım Dirik Caddesi’nde halkımız gerçekten çok mağdur oldu. Eksik olmasın Kaymakçı halkı bu durumu hoşgörüyle karşıladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
USTALIK DÖNEMİM
Ardından yapımına başlanacak olan “Sevgi Yolu” projesini aktaran Güler, “Bu dönem benim ustalık dönemim. Geçtiğimiz dönem tamamlayamadığım projelerimi bu yıl gerçekleştireceğim. Kazım Dirik Caddesi’nde yaşanan bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğine karar verdik. Geçtiğimiz aralık ayında çıktığımız ihalenin sonucunda 3 milyon TL tutarındaki Kültür Sokak başlangıcında yer alan Kültür Deresi’ne ilk etapta köprü yapılıp, sevgi yolu yapımı için, mart ayında çalışmaları başlatacağız. Yaptığımız bu çalışmalar, sadece halkımız ve güzel beldemiz Kaymakçı içindir” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi