Haber/ Dilek Acar GÜLEÇ

Kaymakçı eski belediye binasında yapılan bilgilendirme toplantısına, CHP belde örgütü temsilcileri ile partililer katıldı. Karşılıklı bilgi alışverişi şeklinde geçen toplantıda partililer Eriş’e Kaymakçı’nın sorunları hakkında bilgi aktarırken Eriş de çözüm planları ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıya Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile Beydağ Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Şakir Geçer de katıldı.

CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Kaymakçı belde örgütümüzden gelen talep üzerine böyle bir toplantı düzenleme kararı aldık. Bizim için yararlı bir toplantı oldu. Yerelde yaşanan sorunları kaynağından öğrenme fırsatı bulurken, Başkan Eriş’ te yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi”

Başkan Eriş, “Kaymakçı’nın içme suyu ve atık sorununun yakın zamanda çözülmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İlçe ve Büyükşehir belediyesi ortaklığı ile hazırladığımız, projede arıtma tesisi de var. Fakat proje toplam olarak 17 aydır beklemede.  Kurum görüşleri alınması 17 aydır sürüyor. Şu an Toprak Koruma Kurulu kararı bekleniyor. Kurul kararı olmadan proje başlanamamaktadır. İZSU aracılığı ile yapılacak içme suyu ve atık kanalizasyonu yenileme projesi, imzadan çıkar çakmaz ihaleye girecek. Bu konuda biz elimizden gelen çabayı gösterdik” dedi.

Beldenin tarımsal ekonomiye dayanan bir yapısı bulunduğunu belirten Eriş, “Soğuk hava deposu yapmak için de arayışlarımız var. Ayrıca Gökçen Efe anıtının bulunduğu Maşat Tepe’ye de bir huzurevi inşa etmeyi planlıyoruz. O bölge böyle bir proje için çok uygun. Projeyi uygulayabilirsek, tepenin eteklerini de piknik alanı ve çay bahçesi olarak tasarlayacağız” dedi.

Belediye’nin önceki dönemden gelen 110 milyona yakın borcu ve düşen gelirleri ile birlikte zor durumda olduğunu söyleyen Eriş, “Pandemi dolayısıyla da gelirlerimizde ciddi oranda düşme sıkıntısı yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu durumu da göz önünde bulundurarak anlayışlı olacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Eriş, Raşit Şen kapalı pazar yerinin de temizleneceğini ve bakımdan geçirileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi