Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ödemiş'in yanısıra 2 ilçe ve 8 beldeye daha hizmet verecek şekilde projelendirilen Ödemiş Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi'nin kurulmasının planlandığı bölgede inceleme yaptı.
Ödemiş gündemini çok uzun süre meşgul eden ve uygulama projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 17 Ağustos 2011 tarihinde onaylanan “Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi”nin yapımı için Ödemiş Belediyesi’nce çalışmalara başlandı.
Ödemiş’e 13 km uzaklıktaki Türkönü ve Kurucuova köyleri arasında Yelaldı mevkiinde yapılacak olan tesis için Belediye Başkanı Bekir Keskin ve ilgili daire müdürleri yerinde inceleme yaptılar. İncelemede onaylı proje üzerinde tesisin yeri ve yol güzergahı belirlendi.
“Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi”nin Ödemiş’in yanısıra; Beydağ, Kiraz, Kaymakçı, Çaylı, Ovakent, Konaklı, Bozdağ, Kayaköy, Birgi ve Zeytinlik belediyelerine de hizmet vereceğini ifade eden Keskin, çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını, “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin ihalesinin de Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği tarafından yapılacağını aktardı.
Editör: Haber Merkezi