Ödemiş Belediyesi tarafından imar planı ve projesi hazırlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan “Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi” Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği tarafından yapılacak.
Ödemiş Belediyesi ve Çevre ve Alt Yapı Hizmetleri Birliği Başkanı Bekir Keskin; Ödemiş ile Beydağ, Kiraz, Kaymakçı, Çaylı, Ovakent, Konaklı, Bozdağ, Kayaköy, Birgi, Zeytinlik belediyelerine de hizmet verecek olan “Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi” hakkında belediye başkanlarına bilgilendirmede bulundu.
21 Eylül Çarşamba günü düzenlenen birlik encümen toplantısına Ovakent, Bademli, Gökçen, Kayaköy, Çaylı ve Gölcük belediye başkanları da davet edildi.
Türkönü ve Kurucuova köyleri arasında Yelaldı mevkiinde yapılacak olan tesis için geçtiğimiz günlerde ilgili daire müdürleriyle yerinde inceleme yaptıklarını belirten Başkan Keskin, tesisin yeri ve yol güzergahlarının belirlendiğini söyledi. Ayrıca, ekim ayı içinde Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’ni yeni tamamlamış olan Bergama’ya gezi düzenlenecek. Geziye yöredeki köy sakinleri ve birlik üyeleri de katılacak. Yöre halkını bilgilendirmek için basın mensuplarını da davet eden Keskin, “Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihale için hazırlıklara başladık” dedi.
Editör: Haber Merkezi