İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi (İSİG), Kasım ayı verilerine açıkladı. Rapora göre Ekim ayında Türkiye genelinde en az 164 işçi çalışırken yaşamını yitirirken yıl genelinde vefat eden işçi sayısı 2017’e yükseldi.

İSİG Meclisi’nin verilerine göre İzmir’de Kasım ayında 7 işçi alınmayan iş güvenliği önlemleri sebebiyle öldü. Yaşamını yitiren işçilerin iki tanesi moto kurye olması dikkat çekti. Yaşamını yitiren diğer işçiler ise ticaret/büro, eğitim, moto kurye, tarım ve belediye iş kollarında çalışıyordu. 1 Ocak ve 30 Kasım tarihleri arasında ise en az 92 işçinin çalışırken yaşamını yitirdiği kayıtlara yansıdı.

EN FAZLA ÖLÜM İNŞAATTA

Ülke genelinde en fazla ölümlü iş kazası İstanbul’da (13) yaşandı. İstanbul’u Kocaeli (11), Ankara(8), Bursa (8), Antalya (7) ve İzmir (7) takip etti. Hayatını kaybeden işçilerin büyük bir çoğunluğu inşaat (33), sağlık (28) ve ticaret/büro (22), tarım (17) ve belediye (10) işkollarında çalışıyordu.

EN FAZLA ÖLÜM NEDENİ: KORONAVİRÜS

En fazla ölüm nedenleri Covid-19, yüksekten düşme, ezilme/göçük, trafik/servis kazası yer aldı. Ayrıca yaşamlarını yitirenler arasında 3 çocuk olması da dikkat çekti. Raporda çocuk işçilerin tarım ve gıda işkolunda çalıştırıldığı da belirtildi.

Editör: Haber Merkezi