Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çalışma Yönergesi gereğince iki yıllık görev süreleri dolmuş olan kadın meclisi yönetimini oluşturmak için 9 Aralık 2011 tarihinde genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Yaptıkları ilk yürütme kurulu toplantısında da ilk olarak Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık ziyaretleri yapma kararı aldılar. 20 Aralık 2011 Pazartesi günü Kadın Meclisi Başkanı Serpil Özben, yardımcısı Nihal Soyuer ve yürütme kurulu üyeleri ile  Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş ve Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu’na ziyaretlerde bulundular.
Belediye Başkanı Bekir Keskin, yeni seçilen yönetimi kutlayarak başarılar diledi. Kadın Meclisi’nin her anlamda ve alanda çalışma yapabilecek ve bunu belediyenin ya da ilgili kurum kuruluşun gündemine yerleştirebilecek bir konumda olduğunu, bu gücü de yasalardan aldığını belirtti. Keskin, Kent Konseyleri bünyesinde kurulma zorunluluğu bulunan iki meclisten birinin de Kadın Meclisi olduğunu ve Ödemiş’in bu anlamda çok yol kat ettiğini, Ödemişli kadınlar için her türlü konuyu gündeme getirebilecekleri bir platformları olduğunu ifade etti.
Başkan Serpil Özben de Kadın Meclisi’nin ele alacağı ilk konunun hava kirliliği olduğunu ve bu konuda belediyeden işbirliği talep ettiğini belirtti. Bekir Keskin de bu konuda kömür tahlilleri yaptırdıklarını ve hava kirliliğinde kullanılan kömür kalitesinin değil filtrelerin yetersizliği olduğunu, Kadın Meclisi’nin bu konudaki çalışmalarına destek olacağını söyledi. Temiz enerji kullanımını sağlamak için, aralık-şubat aylarında ev ve küçük işyerlerinde elektrik kullanım bedelinin daha düşük fiyattan kullandırılması için çalışma başlatılması konusu görüşüldü.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ
Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş’ı ziyaretinde Akbaş, Kadın Meclisi çalışmalarını takip ettiğini söyledi ve yeni yönetime başarılar diledi. Akbaş, “Hava kirliliği ve trafik sorunları hakkında yapılan görüşmelerde, havayı da trafiği de düzeltmenin halkın elinde olduğunu, alınacak tedbirlerin yanında halkı bu konularda bilinçlendirmek bunların önüne geçmemize yardımcı olacaktır” dedi.
Kadın Meclisi Başkanı Serpil Özben, hava kirliliği ve temiz enerji konusunda kamuoyu oluşturabilmek için kampanya başlatacaklarını belirtti.
KAYMAKAMLIKTA DA GÜNDEM HAVA KİRLİLİĞİ
Kaymakamlık makamına yapılan ziyarette de hava kirliliği konusu görüşüldü ve Abdurrahman Koçoğlu bunun en büyük nedeninin Ödemişin hava sirkülasyonunun sağlanacağı şekilde yapılanmamış olduğunu vurguladı. Koçoğlu da elektrik fiyatlarının belli aylarda belli kesimler için ucuzlatılması halinde, elektrik enerjisi ile ısınmanın bu kirliliğe çözüm olabileceğini belirtti.
Yapılan görüşmeler sonucunda, Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş ve Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu hava kirliliğinin tüm Ödemişi etkileyen bir sorun olduğunu ve bu kapsamda, Kadın Meclisinin yasal çerçevede yapacağı her türlü faaliyette yanlarında olduklarını belirttiler.
Editör: Haber Merkezi