Daha önce Ödemiş’e gelerek, Ödemiş efeleri ve efe oyaları hakkında incelemelerde bulunarak, Türk oyaları ve efe oyalarının yer hikaye ve çalışmalarının yer aldığı bir kitap çıkardı.

İğne oyası üzerine uzun yıllar araştırmalar yaparak, ülkesinde yayınlar çıkaran, Japon yazar İkumi Nonaka kökboyalı ve ipekten yapılan Ödemiş oyalarını incelemek amacıyla Akiko Kawasaki ve Naoko Watanabe ile Öykam’ı ziyarette bulunarak, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Türk oyalarıyla ilgili kaleme aldığı kitabını Öykam kütüphanesine bağışlayacağını dile getiren İkumi Nonoka ; “Ülkem Japonya’dan arkadaşlarım ziyaretime geldi. Onlarda benim gibi iğne oyası yaparak bu kültürle, ilgileniyorlar. İğne oyalarını incelemek amacıyla Ödemiş  kadın El Sanatları Pazarını ziyarette bulunarak ÖYKAM’ı ziyaret ettiler. Burada Efe kültürünü ve efe iğne oyları hakkında ÖYKAM yetkilileri Sezgi Yüksel Üzdürmez ve Tuğba Akbök’den konuyla ilgili bilgi aldılar. Öykam ziyareti bizi çok mutlu etti. Çok teşekkür ederiz. Kitabımı Öykam müzesine bağışladım” dedi. 

Editör: Haber Merkezi