HABER:GÜLÇİN ÖNEM

Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik timleri Burhan Bedir, Şahin Doğan ve Yasin Doğan tarafından Ödemiş Salı Pazarında bulunan sürücü adayı eğitim alanında Ödemiş Ege Sürücü Kursu işbirliği ile sürücülerin kask kullanımının önemini dikkat çekmek amacıyla bir brifing verdiler.

Kıdemli Başçavuş Burhan Bedir Sürücü adaylarına motosiklet kullanırken dikkat edilecek olan teknik, sürüş, kişisel ekipmanların önemi konusunda açıklamalarda bulundu

Kıdemli Başçavuş Burhan Bedir, “Bizler Ödemiş Jandarma Trafik Tim komutanlığı olarak Ödemiş’te polis noktaları dışında kalan bölgelerde görevlendirildik. Yolda yaptığımız uygulamalarda zaten size sürekli olarak hatırlatıyoruz. Motorsiklet kullanımı ayrı bir sürüş tekniği ister. Motorsikleti kullanmadan önce alınacak olan önlemler var. Kask takmanın koruma yeleği giyme eldiven giyme gibi, zaten bunları sizlere hocalarınız anlatıyor. Ben bugün burada size kısa bir hatırlatma yapacağım. Bu hatırlatma ve söylediğimiz kurallara uyarak hepiniz trafiğin birer görevlileri olabilirsiniz. Uymayan arkadaşlarınız olursa lütfen uyarın. Ödemiş ilçesi sınırları içerisinde maalesef çok fazla motorsiklet kazası var. Motorsiklet kullanırken kurallara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Motorsiklete binmeden önce yapmanız fiziki kontroller sayesinde motorsikletten doğacak riskleri azaltabilirsiniz. Bir yandan kıyafetlerinizi giyerken bir yandan da motorsikletinizi bakarak kontrol edebilirsiniz. Motorsikletinizin ve kendinizin kişisel kabiliyetlerinizi bilmeniz. Sizin yararınıza olacaktır. Tehlike anında güvenle durabilecek kadar hız yapın güneşli gibi güzel bir günde sürüş yapmak gibisi yoktur. Sürücü olarak motor kullanıyorsanız tüm yol ve hava şartlarını göre kendinizi planlayın. Kişisel ekipmanlarınızdan asla ödün vermeyin. Mont pantolon ve diğer giysilerinizin hasarsız olmasını dikkat edin. Bu ekipmanların ömürlük olmadıklarına da unutmayın. Devamlı kontrol edin. Kurallar hepimizi sağlığı ve iyiliği içindir. Ne kadar kaza olsa da ve kanunlar geçerli olsa da kanunlar bizlerin güvenliği için yapılmıştır.  Sürücü adayları olarak tüm ekipmanlarınız değerli olsa da bunların içinde en değerli olanı kasktır. Kask kullanmadığınız takdir gözünüze her hangi bir şey geldiğinde Allah korusun kazaya sebebiyet verebilir. Meydana gelen Motorsikletli kazalarda en çok yaralanmalar %80 ile %90 arası kafadan alınan darbelerle oluyor. Kafadan alınan bir darbe de ileri de kalıcı bir hasara neden olur. Onun için mutlaka kask kullanmalısınız.”

KASK NE İŞE YARAR

Bedir, “Öncelikle kask en iyi koruma aracıdır. Motorsikletin anahtarlarını elimizi aldığımız anda kaskımızı da almayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Bunların ikisi ayrılmaz bir ikilidir. Elbette kask motorsiklerde her derde deva bir şey değildir. Ancak kaza anında elimizi yüzümüzü ve hayatımızı korur diğer koruyucu giysilerle birlikte kask kaza anında yaralanmayı en aza indirir.  Arabalardaki emniyet kemeri gibi kaskında gerekli olmadığını düşünenler olabilir. Ama unutmayın ki her an kaza olabilir. Ne zaman ne olacağını kimse bilemez. Kendi kendinize yakın bir yere gideceğim diye kask takmama gerek yok demeyin. Her yıl pek çok sürücü kask taktığı için hayatta kalıyor ve buna şükrediyor. Kask takmak bizi havada uçuşan sinekler gibi birçok şeylerden korur. Kask takmak sürücülerin sorumlu sahibi olduğunu gösterir.  Kask takmak kanuni bir sorumluluk olmasının yanı sıra diğer sürücüler tarafından görünmenize sağlar”

Ege Sürücü Kursu Öğretmeni, “ Motorsiklet kullanımın da en önemli şey kasktır. Sağlığımızı korur bizi trafikte tehlikelerden koruyabilecek en önemli araç kasktır. Kasksız kesinlikle sürüş ve hız yapmamalıyız. Ve sürücülerimiz kesinlikle yayalara yol versinler. Hız yapmasınlar ve kendilerine de tehlikeye atmasınlar. Trafikte dikkatli olmak hayat kurtarır. Sürücü kursu öğretmeni olarak kesinlikle adaylarımızın trafiğe kasksız çıkmamalarını istiyorum” dedi.

Ege Sürücü kursu öğretmenleri, adaylar ve Jandarma komutanlığından gelenlerle birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi