İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ve 2022 plan ve bütçe raporunu hazırlayan İZSU'da da, yaşanan ekonomik gelişmeler sonrası fiyat tarifelerinde güncelleme yapılması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, gelir kalemindeki tutarlara ulaşılabilmesi amacıyla 2022 yılında suya yüzde 20 ila yüzde 40 oranında zam olabileceği iddia edildi.

İzmir'de son dönemlerde İZSU'nun su faturalarının yüksekliği eleştirileri karşısındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 2022 yılı bütçe ve performans raporu çalışmaları devam ediyor. 2021 yılı için yüzde 15 ve yüzde 10'luk iki zam açıklanırken, belirlenen oranlar AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerini karşı karşıya getirirmiş, kent genelinde de vatandaşlar zam kararına tepki göstermişti.

2021'DE ZAM İPTAL EDİLMİŞTİ

Ardından, 2021 yılının başında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU'nun 2020 yılı Kesin Hesabı ve Faaliyet Raporu görüşmelerinde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Tüm İzmirli vatandaşlarımıza bir de müjdeli bir haber vermek istiyorum. Ekonomik şartlar ne kadar zorlasa da, 2021 yılı sonuna kadar suya zam yapmayacağız. Bütçe planımızda yer alan, meclisimizde onaylanan ve 2021 yılı Temmuz ayında yapılması öngörülen yüzde 10'luk zammı iptal ediyoruz" diyerek İzmirlilere müjde verilmişti.

ENERJİ ZAMLARI TETİKLEDİ

İZSU faturalarında önemli bir kalemi kapsayan katı atık ve bertaraf tutarının faturalardan çıkarılması için İZSU meclis oturumunda düğmeye basarken, edinilen bilgilere göre ise İZSU'nun gelir kalemlerindeki açığı kapatmak için zam yapması gerektiği öğrenildi.

YÜZDE 20 İLA 40 ARASINDA ZAM GELECEK

Son dönemlerde elektrik ve yakıt ücretlerine gelen zamların bu zammı tetiklediği öğrenilirken, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren İzmir'de su fiyatlarına yüzde 20 ila yüzde 40 arasında zam gelmesi öngörülüyor.

Editör: Haber Merkezi