Talebimizi ilgili yerlere ilettik. Bayramdan sonra gevrek, İzmir’de de 4 lira olacak” dedi.

İstanbul’da uzun süredir 4 liradan satılan gevreğin fiyatı, daha sonra Ankara, Bursa, Konya gibi kentlerde de 4 lira oldu.

İzmir’de halen 3 liradan satılan gevreğe zam yapılacak mı? Bu soruyu, İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen’e sorduk. Başkan Erişen, “İzmirlilere kıyamıyorum ama daha fazla direnmemiz mümkün değil” dedi ve bayram sonrası İzmir’de de gevreğin 4 lira olacağını açıkladı.

YAĞ, UN, SUSAM, KAĞIT, POŞET FİYATLARI 1’E 5 ARTTI

“İzmir’de gevreğe zammı çoktan yapmamız gerekirdi” diyen Başkan Erişen, İzmirli vatandaşlar Ramazan’da ucuza tüketsin diye gevreğe zam yapmadıklarını, bayram sonrasına bıraktıklarını söyledi. Başkan Erişen, “Hammadde fiyatları zaten aşırı arttı. Yağ, un, susam, kağıt, poşet fiyatları 1’e 5 arttı. Bu yetmezmiş gibi akaryakıt ve elektrik giderlerimiz de boyumuzu aştı. Zam yapmaya mecbur kaldık. Ancak İzmirliler, hiç olmazsa Ramazan ayında gevreği ucuz yesin diye zammı bayram sonrasına erteledik” ifadelerini kullandı.

BİR ÇUVAL UN GEÇEN YIL 130 LİRAYDI, BUGÜN 490 LİRA

Geçen yıl bu zamanlarda bir çuval unu 130 liraya aldıklarını hatırlatan İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “Ramazan başında 450 liraya aldığımız un, bugün itibariyle 490 lira” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu: “Eskiden ayda ortalama 3 bin lira elektrik faturası gelirdi. Bugün en düşük 15 bin lira geliyor. 50 bin, 60 bin lira elektrik faturası ödeyen arkadaşlar var. Bir arkadaş, iki dükkanı iki 150 bin lira elektrik faturası ödemiş. Buna kim dayanabilir? Geçen yıl 130 liraya aldığımız unu bugün 490 liraya alıyoruz. 18 litrelik bir teneke çiçek yağı, 800 lirayı geçti. Kilosu 45 lira oldu. Neredeyse zeytinyağını sollayacak. Esnafımız zamanında ayçiçeği yağını 400 lirayken depoladı, onlar bitinceye kadar zam yapmadık. Sonuçta elimizdeki yağlar tükendi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne zam talebimizi ilettik. Bayram sonrasında İzmir’de de gevreği 4 liradan satmaya başlayacağız. Bu zammı yapmak zorundaydık, üzgünüz. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi