Menderes ilçesi Keler Mahallesi merkez 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Menderes ilçesi Gümüldür Fayı'nda saat: 14.11’de merkez üssü 4,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin derinliği yerin 16.4 km olarak açıklandı. İkinci deprem ise 14.18’te yine Menderes ilçesi Gümüldür Fayı'nda meydana gelirken büyüklüğü 4,3 olarak açıklandı. Depremin derinliğinin yerin 16 kilometrede meydana geldiği açıklandı. Saat 14.25’te ise Menderes ilçesinin Keler Mahallesi merkezli 3,6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin derinliğinin yerin 12,7 kilometre olduğu kaydedildi.

VALİLİK AÇIKLADI: EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin adresi olan Menderes’e tarama yapılması ekiplerin sevk edildiğini duyurdu. Köşger açıklamasında ,İlimiz Menderes ilçesi merkezli 4,3 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş olup an itibariyle intikal eden olumsuz bir durum yoktur. İhtiyaten bölgeye tarama amaçlı AFAD ekipleri gönderilmiştir. Geçmiş olsun İzmir” dedi.

SOYER: HERHANGİ BİR HASAR BELİRLENMEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada “Kentimizde art arda meydana gelen depremlerden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk gelen bilgilere göre herhangi bir hasar belirlenmemiştir. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Günün her saati 444 40 35 hattımızdan bize ulaşabilirsiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi