Vatandaşlar için temel gıda fiyatlarında alternatif haline gelen Toprak Mahsuller Ofisi’nin (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, ay çiçek yağında bir sorun olmadığını aktardı. Güldal’ın bu açıklamasından sonra TMO’nun İzmir Alsancak şubesi ay çiçek yağı satışını durdurduğunu açıkladı.

Döviz fiyatlarındaki dalgalanma ve Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında temel gıda fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşı alım gücü olarak zor duruma soktu ve alternatif yollar aramaya yönlendirdi.

Son olarak Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ile Türkiye’nin ham yağ ithalatının düşmesi, ayçiçeği yağındaki fiyat artışıyla etkisini ciddi boyutlarda gösterdi. Vatandaşların uygun fiyatla temel gıda ihtiyaçlarını temin edebildiği Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye'nin ayçiçek yağının karşılanmasında bir sorun olmadığını dile getirdi.

Güldal’ın bu açıklamasından sonra İzmir Alsancak’ta bulunan TMO şubesi, ayçiçek yağı satışlarının durduğunu, ofisin camına asarak duyurdu. Açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Ayçiçeği yağı satışımız yoktur. Satış noktalarımızdaki ayçiçek yağı stoklarımızı takviye süreci devam etmektedir. Bu süre zarfında TMO Markalı Ayçiçek yağı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ve PTT AVM internet sitelerinden temin edilebilir."

Ayrıca soğuk havaya rağmen vatandaşların TMO satışı daha başlamadan kapının önünde sırada oldukları kameralara yansıdı.

Editör: Haber Merkezi