HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Genel Kurul sonrası şaibeli seçim olduğu iddiası ile İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Tuncer Öztürk ve iki üye ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği il birlikleri ana sözleşmesine aykırı, usulsüz birçok işlem ve eylem yapıldığı gerekçesi ile delil ve tanıklar mahkemeye sunuldu.

İzmir’de birlik üyesi tarafından Genel Kurulun iptali ve Kayyum atanması ile ilgili başvuru İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davalı taraf İzmir İli Damızlık Birliği vekilleri iddialara karşılık hazırlık yapamadıklarını belirterek mahkemeden 2 hafta ek 2 hafta süre istedi.

Diğer bir üyenin başvurusu İzmir 17. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilerek 26 Ocak tarihine mahkeme günü verildi.

Genel Kurulda, yönetim kurulunun, üye olmayan kişilerin ve salonda görevli olan güvenlik görevlilerinin genel kurulda maddeleri oylarken el kaldırdığı görüntüler, genel kurul ibralarında yapılan itirazların tutanaklara geçirilmemesi, divan heyeti maddeleri oylatırken özellikle bütçe ve bilançonun okunmadan oylamaya sunulması gibi birçok nedenden dolayı deliller, tanıklar ile birlikte mahkemeye sunuldu.

YÖNETİM KURULUNA İHTARATLI DAVETİYE

MAHKEMENİN TALEBİ GEREĞİ DAVA SÜRECİ İZMİR DSYB İNTERNET SİTESİNE KONULDU MU?

BİRLİK ÜYELERİ VE TİCARİ İLİŞKİSİ OLAN FİRMALAR BU KONUDA NEDEN BİLGİLENDİRİLMİYOR?

NEDEN SAKLANIYOR?

Birlik üyesi tarafından yapılan başvuru İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 10 Eylül 2021 tarihli alınan kararda;

13-Davalı birliğin kuruluş sözleşmesi ile iptali istenen 13/07/2021 tarihli genel kurul toplantısında alınan kararları ve üyelerini gösterir sicil dosyasının temini hususunda İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına,

14-Davacı tarafça Genel kurul kararlarını iptaline yönelik dava açıldığı hususunun TTK 448.maddesi hükümleri uyarınca ilan ve internet sitesine koyması hususunda davalı birliğe müzekkere yazılmasına,

15-Davacı tarafın davalı birliğin genel kurul toplantısında alınan kararların yürütülmesinin geri bırakılması ve seçilen yönetim kurulu yerine kayyum atanmasına dair talebin TTK 449.maddesi uyarınca yönetim kurulunun görüşü alındıktan sonra değerlendirilmesine, iş bu nedenle ön inceleme duruşma gün ve saatinin tespitine müteakip davalı birlik yönetim kurulunun duruşma gün ve saatinde duruşma salonunda hazır bulunması hususunda ihtaratlı davetiye çıkartılmasına,

KARARI VERİLDİ…

Davalı taraf İzmir İli Damızlık Birliği vekilleri iddialara karşılık hazırlık yapamadıklarını belirterek mahkemeden 2 hafta ek 2 hafta süre istedi. 

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne İzmir’de gerçekleşen birlik seçiminde Ahmet Kocaağa ekibinde yer alan; Devletin, külliyenin adamıyım diye İzmir’de bir gazeteciye fetö ile ilişkilendirip iftira attığı, tehdit ettiği, ayrıca adayı ve yönetim kurulu adayını tehdit ettiği Hackerlarla anlaşma yaparak para karşılığı gazete ve adayın sosyal medya hesaplarına saldırı düzenlettiği yapılan canlı yayınlarda ve paylaşımlarda ses kayıtları ve yazışmaları ortaya çıkan ve gündemden düşmeyen Erman Haran’da aday.

Henüz mahkemesi sonuçlanmamış bir genel kurul varken. Erman Haran Merkez Birliği’ne nasıl aday?

Ayrıca İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetiminde bulunan haklarında suç duyurusu bulunan Erman Haran’ın ve Ankara Delegesi olan Okan Tunç’un iftira, tehditten Ödemiş Cumhuriyet Savcılığında dosyaları bulunuyor.

Not: 20 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin tartışmalı seçimi ardından İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, yürütmenin durdurulması ve birliğe üç kişilik kayyum atanmasına karar verilmişti.

Editör: Haber Merkezi