İzmir'deki şiddetli depremden acı haberler gelmeye devam ediyor. Dün saat 14.51'de İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde ölü ve yaralı sayısı yükseldi.

BAKAN KOCA: 26 CAN KAYBIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada "26 can kaybımız var. 25’i yoğun bakımda, 381 kişi halen tedavi görüyor. 4 ameliyat daha başarıyla sonuçlandı. 504 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda. 112 Acil Yardım Ekipleri, UMKE Timleri, ambulanslarımız ve hastanelerimizle, acımızı azaltmak için İzmir’de görev başındayız." dedi.

AFAD: 26 CAN KAYBI, 885 YARALI

AFAD'dan yapılan son açıklamada "26 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 885 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi.

521 ARTÇI YAŞANDI

AFAD'dan yapılan açıklamada, Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 37 artçı olmak üzere, toplam 543 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

831 YARALI VAR

1'i boğulma nedeniyle olmak üzere 25 vatandaşın depremde hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 831'e yükseldiği belirtildi.

8 BİNADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9'unda çalışmaların tamamlandığı, kalan 8 binada çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

4 BİN 995 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden 4 bin 995 personel, 20 arama kurtarma köpeği ile 683 araç görevlendirildi. Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam ederken, Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları da yürütülüyor. Deprem sonrasında, 40 AFAD İl/Birlik müdürlüğünden arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. Genelkurmay Başkanlığı’na ait 7 kargo uçağı ile personel ve araç sevkiyatı yapılırken, JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi