Karara uymayanlara idari para cezası kesilecek.

İzmir Valiliği tarafından 06.10.2021 tarih ve 2021/235 karar sayısıyla “İzmir il sınırları içerisinde çakmak ve çakmak gazının çocuklara satışının yasaklanması ve bu yasaklara uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar” alındı.

İnsan sağlığına zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazının koklanması halinde bağımlılık yapması, hatta ölümle sonuçlanan sağlık problemlerine sebep olması nedeniyle, çocukları bu maddenin zararlarından korunmayı amaçlayan İzmir Valiliği, çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışını yasakladı.

İzmir'de çakmak ve çakmak gazı satışı yapan kişi ve her türlü işyerini kapsayan emir gereği, insan sağlığının zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazının zararlarından çocukların korunması amacıyla, her türlü çakmak ve çakmak gazı 18 (on sekiz) yaşından küçük olanlara satılmayacak.

İzmir'de alınan kararın uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara, fiilleri başka bir suç oluşturmuyor ise kolluk kuvvetlerince 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’un 32’nci maddesi uyarınca “Emre aykırı davranış’ tan idari para cezası uygulanacak.

Editör: Haber Merkezi