İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in bu hafta bölgemize ve özellikle ilçemize yaptığı ziyaret birçok yönden olumlu ve kazanımlı geçmiştir. Özellikle tarımda bilhassa kırsal kalkınma ve susuzlukla mücadele kapsamında açıklananlar hepimizin arzu ettiği projeler.

Umarım tarımda ve diğer alanlarda açıklanan projeler en kısa zamanda hayata geçer ve bölge insanımızın refah seviyesine olumlu katkılar yapar. Tunç beyin ilçemizde 3 gün kalması ve şehrimizi adeta taraması analitik yaklaşım yönünden çok olumlu olmuştur. Bilinen ama tam içselleştirilemeyen durumları olayları tespitleri paylaşma imkânı yaratmıştır.

GECİKMEDEN BAŞARIYLA UYGULAMA ŞART

Kısaca bölgemize büyük bir destek paketiyle yaşam kalitemizi artırması için büyükşehir üzerine düşen görevin ilk bölümünü yapmıştır.

Gerisi uygulamaya kalmıştır.

PROJELER HER KESİMCE DESTEKLENMELİ.

Bu projelere etkili idari siyasi ve karar alıcı konumundaki tüm kurum ve şahısların destek olması kaçınılmazdır.

Aşağıda kısaca özetlemeye çalıştığım projelere ilave edebileceğimiz iki konu aşağıdadır.

SOĞUK HAVA DEPOLARI REFAHI ARTIRIR.

Soğuk hava depoları tarımda katma değer ve refah için muhakkak ihtiyaçtır. İlçemize değerler katacaktır. Bu konuda Büyükşehir belediyemizi göreve çağırıyoruz.

MODERN MEZBAHANE DAHA AKTİF OLMALI.

Şu an atıl duran-tam verimli çalış(a)mayan Mezbahane'nin bir an önce aktive edilmesi gerekmektedir. Büyük bir emek ve yatırımla bu tesis yapılmıştı. Bugün bu tesisten yeterince bölgemiz faydalanamıyor. Bu şekilde eskiyip gitmesi bölgemiz için bir kayıp olacaktır.

Bu sorunun çözümü için ilgili kurum ve şahıslarla (Ziraat mühendisleri-Veteriner odası, İlçe Tarım, Ziraat odası, Belediyeler, Birlikler vb.)ortak çalışma ile önce analiz tespit sonra çözüm ve uygulama yapılmalıdır.

Aslında bu tesisin işletmesinin geçici olarak yerel yönetime verilmesi sorunun çözümüne katkı yapabilir. Ya da başka çözüm arayışları olabilir.

HAYVANLARI NEDEN DIŞARIDA KESTİRİYORUZ

Konuyu şu soruyla özetlemek uygun olur

-Böyle modern sağlıklı devasa bir tesisimiz varken insanımız hayvanlarını kestirmek için neden çevre ilçelere gidiyor. Bu sorunun cevabının bulunması öncelik olmalı.

PROJELER

BŞB başkanı Tunç beyin gezisinde gündeme gelen proje ve uygulamaları kısaca özetlemek gerekirse;

-Kırsal kalkınma, kırsal turizm proje ve uygulamaları

-Sürdürülebilir Tarım projeleri

-Turizmin gelişmesine destek

-Kuraklığa karşı çözüm proje ve uygulamalar

-İçme suyu iletim hattı

-İZSU sondaj çalışmaları

-Üretim yollarının genişlemesi ihyası ve asfaltlama çalışmaları

-Tanzim satış projesi

-Hükümet meydanı otopark projesi

-Tarihi kasap hali düzenleme fikri çalışması

-Arasta çarşısı canlandırma araştırması

-ÖYKAM (Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi) ın genişletilmesi çalışması

-Atık su şebeke çalışmaları

-Ayakkabıcılık sektörüne destek çalışması

-Ata tohumlarımızı yaygınlaştırma

-Bölgemizdeki kooperatiflere destek

PROJELERİN BAŞARIYLA UYGULANMASINI DİLİYORUM.

Bu çalışma ve projelerin cılız sözde ya da atıl kalmaması gerekiyor. Bu projeler hepimizin hayatını güzelleştirecek toplumsal refahı artıracaktır.

Daha yaşanabilir bir çevre ve hayat için bu çalışmaların siyasi fikri menşei koşulu ne olursa olsun her kesim ve kurumca desteklenmesi önemlidir.

Bizler de bunların takipçisi olacağız.

Her ne kadar geziye katıl(a)masak da hızlandırıcı kolaylaştırıcı ve katkı koyucu tavrımızı sürdürmek niyetindeyiz.

İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun.

KENT KONSEYİ FİKİRLENİNİN KARŞILIK BULMASI SEVİNDİRİCİ.

Ayrıca Kent konseyimizde yaptığımız çalışmalarda yukarıda açıklanan uygulama ve projelerin bir kısmını ya da birçoğunu gündeme getirmiştik. Yaptığımız çalışmaların karşılık bulması değer görmesi hem bölgemiz hem de kentimizi güzelleştirme sürdürülebilir bir yaşam ve tarım hedefini taşıyan Kent konseyimiz açısından olumlu ve gurur verici.

Editör: Haber Merkezi