HABER: DİLEK AYVALI

7 anaokulunun eğitmen kadrosu ile İzmir genelinde 600’e yakın çocuğa okul öncesi eğitim hizmeti veren İzelman Anaokulları Müdürlüğü’nün organize ettiği kutlama yemeği İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreter Yardımcıları Barış Karcı ve Eser Atak, İzelman Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzelman Genel Müdür Yardımcıları Bilgihan Akpak ve Serkan Uçma, İzelman Yönetim Kurulu üyeleri, İzelman Koordinatörleri Metin Çiçek ve Candan Aydın, İzelman yönetici kadrosu, DİSK 3 No’lu şube yönetimi ve Anaokulları Müdürlüğü’nün eğitimcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan İzelman Genel Müdürü Burak Alp Ersen, babası Hasan Akyarlı’nın rahatsızlığı nedeniyle yemeğe katılamayan İzelman Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’nın mesajını okudu. Hasan Akyarlı’nın üniversite eğitiminde kendisinin de öğretmeni olduğunu aktaran Ersen, “Bu vesile ile değerli öğretmenim Hasan Akyarlı’nın da Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Sözlerine müjdeli haberlerle devam eden Burak Alp Ersen ilki Dikili’de olmak üzere Menderes, Bornova ve Aliağa’da 2020 yılının ilk çeyreğinde 4 yeni anaokulu açılışı yapacaklarını ve anaokulları sayısının 11’e ulaşarak birçok çocuğa daha okul öncesi eğitim hizmeti vereceklerini aktardı. Okullar uygulanmakta olan çağdaş eğitim modellerinin yanı sıra Fin eğitim modeli üzerine de çalışmalar yürüttüklerini aktaran Ersen, “Hem öğretmenlerimizin hem de çocuklarımızın koşullarını daha da iyileştirmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Burak Alp Ersen’in daveti üzerine konuşma yapmak üzere sahneye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da  Öğretmenler Günü’nü kutladıktan sonra Fin Eğitim Modeli’ne değindi. Bu modelin oluşum süreçlerini anlamak için Atatürk’ün Türkçe’ye tercümesini yaptırttığı ve müfredata eklettiği Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını tüm eğitimcilerin okuması gerekliliğini ifade etti. Yemeğe katılan İzelman Anaokulları eğitimcileri kendileri için hazırlanan kutlama pastasını kesti ve canlı müzik eşliğinde eşleri ve çalışma arkadaşları ile birlikte güzel bir akşam geçirdi.

Editör: Haber Merkezi