“İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi’nin eğitimleri başladı. İşletme sahipleri ve çalışanları ilçelerindeki halk eğitimi merkezleri ’ne giderek kayıt olabilecekleri gibi aynı zamanda e-Devlet sistemi üzerinden online kayıt olabilirler.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, “İlçemizdeki tüm işletmelerimizi ve çalışanlarını İşimiz Temiz Hijyen Eğitimlerine katılmaya davet ediyorum. Eğitimler sonunda esnafımız temizlik ve hijyen normlarını geliştirerek tüketicilerin beğeni ve takdirini kazanacaktır.” dedi.

Proje’nin ilçemizde başlamasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Oda Başkanı Rıfat Eriş bu projeyle ilçemizde temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlatmış bulunuyoruz diye konuştu.

“İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-İçme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki Mikro İşletmeler başta olmak üzere Hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitim sonunda alınacak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep eden kursiyerlere Europass Sertifika eki de verilecek. Böylece bu belgeye sahip olan kişiler ömür boyu geçerli mesleki eğitim yeterliliği ve Europass Sertifika Eki ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebilecek.

Editör: Haber Merkezi