İstanbul Motor Teknik Lisesi’nde okurken, dünya markası Mercedes-Benz ile tanışan Serdar Özcan, 1984 yılında firmada çalışmaya başladı. Yedek Parça Depo sorumlusu olarak görev yapan Özcan, çalışkanlığı ve disiplini sayesinde kariyer basamaklarını hızla yükseldi. Almanya ile birlikte yürütülen ‘Doğru parçanın doğru yerde doğru adette bulunması prensibine’ dayananDispozisyon Parça Yönetimi projelerinde görev alan Özcan, 2001 yılında Mercedes-Benz Satış Sonrası Hizmetlerinin başına getirildi. 2008’e kadar bu görevde bulundu. Daha sonra yurtdışında otomotiv sektöründe farklı firmalarda görev aldı.

Müşteri Memnuniyetinde Türkiye Birincisi Oldu...

Türkiye’ye döndükten sonra, otomotiv sektöründe edindiği tecrübelerini tüm Mercedes-Benz sahiplerine iyi ve kaliteli hizmet anlayışı ile sunmak adına İzmir'de Mercedes-Benz Yetkili Servisini açtı. Servis hizmeti vermeye başladığı ilk yılında Türkiye’deki tüm servisler arasında Mercedes-Benz tarafından 2020 yılı müşteri memnuniyeti birincilik ödülüne layık görüldü. İşini ciddiye aldığında ve saygı duyduğunda başarının kendiliğinden geldiğini anlatan Özcan, “Bu aslında herkesin bildiği bir kuraldır. İşe sadece gelip giderek, işinde ilerleyemezsin. İşimi ciddiye almayı, çok çalışmayı kendime hayat felsefesi edindim. Servisimizde 46 arkadaşımız çalışıyor. Başarıyı yakalamak ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede sağlamak için tüm çalışanlarının birbiriyle uyumlu olması lazım. On yıldır faaliyet gösteren bir şirkette çalışanlar arasında artık bir harmoni yakalanmıştır. Ama yeni kurulan bir şirkette bu uyumu yakalamak başlangıçta çok zordur. Biz ekip olarak bunu başardık. Tüm çalışanlarımıza, bizi sahiplenen müşterilerimize ve Mercedes-Benz yetkililerine bize bu ödülü layık gördükleri için teşekkür ediyorum”

İş Yerimde Her Zaman Aktif Rol Alırım ve Çalışan Ruhumu Hiç Kaybetmedim...

İzmirli müşterilerinin bu birinciliği hak ettiğini anlatan Özcan, “İşe gelirken, bir işveren gibi değil çalışan gibi geliyorum. Benim de burada herkes gibi bir görevim var. Ben de herkes gibi işime gelip günlük görevlerimi yapıyorum. Ekip motivasyonu için bu çok önemli. Sonuçta bu başarı bir ekip çalışmasının sonucu. Bu birinciliği aslında biz değil, İzmir halkı hak ediyor. En iyi şekilde ağırlanmayı aracına en iyi şekilde bakılmasını... İzmir halkına biz sadece hak ettiğini verdik” diye konuştu.

Özcan, serviste kullanılan bazı sistemler hakkında da bilgi verdi,

“Örneğin Ön Düzen Ayarı Cihazı Bluetooth Teknolojisi ile çalışıyor. Sistem aracın tipi, modeli ve yaşına göre ön düzen ayarını yapıyor. Araç üzerinde hassas ayara gerek bırakmayan bir cihaz. Bu simülasyon sayesinde en doğru balansı yapılıyor. Yetkili servis olarak mekanik ve kaporta boya hizmetlerinin yanı sıra ikinci el araç satışı da yapıyoruz. Servis içerisinde kullanılan tüm aletlerimiz ve teçhizatlarımız son teknolojik ekipmanlardan oluşmaktadır. Showroom tasarımı Mercedes-Benz’in son konsepti Mar2020 ile dizayn edilmiştir ”

Seyahat Tutkumu İşimle Özdeşleştirmek Ayrı Bir Tutku

İş hepimizin gündelik hayatının çoğunluğunu kapsasa da, bu süreçte sürekli gelişen ve değişen dünyada yeniliklerden haberdar olmak ve en hızlı şekilde bu yeniliklere adapte olmak şart. Yeni fırsatları, yeni fikirleri hep yeni yerler keşfetmek için gerçekleştirdiği seyahatlerinde bulduğunu belirten Serdar Özcan yurtiçi ve yurt dışına gerçekleştirdiği iş ve turistik gezilerin kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu ve bu tutkunun kendisini motive ettiğini dile getirdi. Ancak yaşadığımız pandemi sürecinde hepimizin olduğu gibi kendisinin de uzun zamandır bu hobisinden mahrum kaldığını üzülerek aktardı.

Hedef var mı?

“Tabi ki İzmir'de, İzmirliler için büyük hedeflerimiz var. Ancak şu an dünyanın içinde bulunduğu durumdan dolayı uzun vadeli planlar yapamıyoruz. Dünyada yaşanan ekonomik belirsizlikler, salgınlar, doğal afetler yüzünden ülkece çok zor bir sene geçirdik. 2021'de yansımaları da devam ediyor. Haliyle bu süreçte daha içimize döndük. Teknolojik yatırımlar yaptık, insan kaynakları ve iş gücünü nasıl daha verimli hale getiririz bunların araştırmalarını yapıyoruz. 2020 Müşteri Memnuniyeti ödülüne layık olmak ve devamını getirmek için hizmetlerimizi nasıl geliştirebiliriz konusunda AR- Ge çalışmaları yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz müşterilerimize en iyi hizmeti, son teknoloji ile profesyonel olarak sunarken, dünya markası Mercedes-Benz'i de İzmir'de en iyi şekilde temsil etmek.

Editör: Haber Merkezi