Herkes zarar görmekten, yaralanmaktan, kötülüklerden mustarip. Peki herkes bu kadar dürüst ve yaralı ise bunca insana zarar verenler kimler? Bizler kendimizi bilmeden bize yapılanları bencilce kolay bir şekilde yargılıyoruz. Ve bu duyguların mevkiiyle, tahsille, parayla bir ilgisi yok. Çünkü bunlar içimizde beslediğimiz büyüttüğümüz kötü duyguların eseri. Aynada kendine bakmayı beceremeyen insana hiçbir şey anlatamazsınız. İnsanlar sosyal olarak sürekli etkileşim halinde olduğu için iyilikler güzellikler nasıl etkileşimle büyüyorsa, kötü duygular da etkileşim ile büyüyor. Ne demiş Mevlana "kimle dostluk ettiğinize dikkat edin zira bülbül güle, karga çöplüğe götürür"...

Güzel düşünmek gerek güzellikle beraber olabilmek için. Çünkü sen neysen kendine onu çekersin.

Bir yol var önümüzde çoğu zaman yorulup dinlendiğimiz. Bir yol var önümüzde çocukluğumuzun yükünü ömrümüzün sonuna kadar taşıdığımız. Bir yol var önümüzde dikenleri ayaklarımızı parçalasa da yürümek zorunda olduğumuz. Bir yol var önümüzde yarınları umutlara bıraktığımız.

İçinizdeki güzellikleri sandıklara koyup üstünü örtmeyin, renklerinizi siyaha boyamayın. Lakin sabır çok büyük imtihandır meyvesi bir o kadar güzel olan.

Yani demek istenilen o ki yaralanan gönül önce kendi yaptığını bulursa kalpler bu kadar kırık olmaz.

Yanılmak biz insanlar için ama önce kendi yanıldığını kabullenirsen karşındaki sendeki yanılgıyı değil kendindeki yanılgıya arar. Böylece kırık kalpler deniz olmaktan kurtulur küçücük bir havuz olur.

İnsan aynada kendine bakmayı çocuklukta öğrenir. Çocuklukta öğrenemediğimiz bize öğretilmeyen kazanamadığımız davranışların yaraları bize ömür boyu yük olur. Öğrenilmiş bir davranışı değiştirmek çok zor ama imkansız değil. İmkansız kıldığımız şeyler beynimize ördüğümüz tuğlalar. İnanıp da yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Her şeyin bir çözümü bir oluru mutlaka vardır. Enerjimizi düşürmeden inanarak yaptığımız her şeyden biz karlı çıkarız. O yüzden beyninize ördüğünüz tuğlaları kırmakta kendi elimizde.

Hayat kırgınlıkları küskünlükleri beslemek için çok kısa

Editör: Haber Merkezi