HABER: DİLEK AYVALI

Proje 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde başlayacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “1453 yılında İstanbul’un fethinde gemileri karadan geçirip Haliç’e indirmek için kullanılan halatlar Tire’den gitmişti. 566 yıl sonra İstanbul’daki çocukların içeceği süt de Tire’den gidecek. Bu ilçemiz için bir gurur kaynağıdır” dedi.

Süt kalitesi konusunda oluşturduğu altyapısı ve 11 yıldır  hiçbir çocuğun sağlık sorunu yaşamadan projeyi sürdürmesinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tercih edilen Tire Süt Kooperatifi’nin Başkanı Mahmut Eskiyorük, projenin çocukların sağlıklı gelişimi ve üreticinin desteklenmesi konusunda büyük önem arz ettiğini belirterek; “İzmir’de Aziz Kocaoğlu ile başlattığımız süt projesini şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile geliştirerek devam ettiriyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu da bu projeyi uygulama kararı alarak örnek bir adım attı. Tüm çocuklarımız ve üreticilerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Denizli Merkez Efendi Belediyemiz de aynı şekilde projeyi başlatmak üzere. Yerel Yönetimler ve kooperatifler el ele verip Ülkemizde güzel bir hareket başlatıldı, büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Tüm belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. İzmir ve İstanbul’daki çocuklarımız gibi ülkemizin tüm çocukları süt içerek sağlıklı büyüsün, üreticinin emeği değer kazansın.

Bu projeler; çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri ve sütün değer kazanarak üreticinin emeğinin karşılığını alması açısından çok önemli. Ayrıca yeterince süt içilmeyen ülkemizde süt içme alışkanlığı kazandırılması da sağlanacaktır. Bu sayede tüketim artacak; ambalajlı süt tüketiminin artmasıyla da sanayici kazanç sağlayacaktır.” dedi.

Çocukların gelişim çağında süt tüketiminin önemine değinen Eskiyörük, aynı zamanda proje sayesinde kırsalda yaşayan küçük aile işletmelerinin desteklendiğini vurgulayarak;

“İzmir, bu konuda öncülük yaparak Türkiye’ye süt projelerinin, ne denli önemli olduğunu kanıtlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde, 11 yıldır İzmir’in çocukları Tire Süt ile büyüyor.

Tire Süt Kooperatifi olarak projeyi, 63 aracımız ve ekibimizle en ince ayrıntılarına kadar planlayıp titizlikle yürütüyoruz. Bugüne kadar hiçbir çocuk sağlık sorunu yaşamadı. Biz bunu kaliteli sütümüzle, bilgimizle, tecrübemizle, kadromuz ve altyapımız ile başardık. Kooperatif olarak bu hizmeti ülke çapında vermeye hazırız. Bu projeyi uygulamak isteyen hangi belediye olursa olsun, geliriz projeyi başlatırız. O bölgede bu projeyi yürütecek bir kooperatif oluşturup, onları eğitir, öğretir projeyi devrederiz. Bu sayede projeden o yörenin üreticisi kazanır. Ülke genelinde kooperatifleşme gelişir ve tarımda yaşanan yapısal sorunlarımızı kooperatifleşme ile çözeriz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi