HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından Ramazan Bayramının son günü İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde Pilav Günü düzenlendi.

Konuklarını karşılamak üzere çiçek bahçesi gibi hazırlanan Ödemiş İmam Hatip Ortaokulu bahçesi, 400 kadar eski yeni öğrencisinin ve öğretmenlerinin katılımıyla şenlendi.

Uzun yıllardır birbirlerinden ayrı olan mezunlar ÖDİHAD'ın düzenlediği 2015 Pilav Gününde hasret giderdi. Yüzlerinde tükenmez bir gülümsemeyle sohbet eden mezunlar kendilerini yetiştiren hocalarını ve eski dostlarını görme fırsatını da bulmuş oldular.

Program Ödemiş İmam Hatip Lisesi mezunlarından hafız Taner Önden kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra sahne alan Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı mehter marşlarıyla izleyenleri coşturdu.

85 öğrenciye düzenli burs veriliyor

Açılış konuşmasını yapan ÖDİHAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülşen konuşmasına teşekkürle başladı ve ÖDİHAD’ın 2014-2015 yılı faaliyetlerinden bahsetti.

Gülşen,  “Yıl içerisinde derneğimize yapılan bağışlarla 75 ortaokul ve lise,10 üniversite olmak üzere toplam 85 öğrenciye düzenli olarak burs verildi. Ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin yemek ve barınma gibi çeşitli ihtiyaçları karşılandı. Bugün sizlerin destekleriyle ekonomik sıkıntılardan dolayı okuyamayan bir tek öğrenci kalmamıştır. ÖDİHAD olarak bunun gurur ve mutluluğunu yaşıyor ve Allah’a şükrediyoruz. Aynı zamanda Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Arttırma Projesi kapsamında bir kayıt kampanyası başlattık.  Bu kampanyada TEOG sınavında yüzde 25 dilime giren ve İmam Hatibe kayıt yaptıran öğrencilere ücretsiz diz üstü bilgisayar, ücretsiz servis ve yemek, ders dokümanı ve kurslar gibi cazip imkânlar sunduk.”

Gündemde öğrenci yurdumuz var

Gülşen, “Hedefimiz Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesini eskiden olduğu gibi Türkiye’nin sayılı imam hatiplerin arasına sokmaktır. Artık açık imam hatip lisesi kayıtlarımız da başlamıştır. Bu konuda ÖDİHAD ile işbirliği içerisinde çalışan okul idaremize de ayrıca teşekkür ederim. Geçen sene olduğu gibi bu sene de kurban derilerinize talibiz. İnşallah önümüzdeki sene Ödemişimizde açılacak bir öğrenci yurdunun müjdesini sizlere vermek istiyoruz. Gündemle alakalı Şehit Savcı Mehmet Kiraz ve halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili basın açıklamaları düzenledik. Bu güzel organizasyonda maddi manevi emeği geçen herkese bilhassa programımızın ana sponsoru Yunus Ergin’e,  Göçenoğlu Süt ürünlerine, aşçımız Mehmet Korkmaz’a ve İdris Akkuş Hocamıza canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

Dernek Başkanı İsmail Gülşen’in açılış konuşmasının ardından Ödemiş İmam Hatip Lisesi mezunlarından Şehit Bilal Yaldızcı’nın babası Fikri Yaldızcı’nın yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşandı. Daha sonra programın ana sponsoru Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin mezunlar adına bir teşekkür konuşması yaptı.

Programa misafir olarak katılan Karşıyaka İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Güneş ’de bir konuşma yaparak, İmam Hatip ruhundan ve organizasyona katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Daha sonra İlk mezunlar adına kapanış konuşmasını Gürcüzade Camii İmam Hatibi İdris Akkuş duygu ve düşüncelerini ifade ederek, ardından güzel bir duada yaptı. Programın sonunda sahne alan İHLAS ilahi gurubu seslendirdiği güzel ilahilerle programın sonuna kadar katılanları adeta mest etti. Pilav, ayran, tatlı ve dondurma ikramının gerçekleştirildiği etkinlikte ÖDİHAD yararına hazırlanan satış reyonunda, okul ve derneğin isimlerinin bulunduğu hediyelik eşyalara ilgi büyük oldu. Program akşam ezanın okunmasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi