HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş ilçe Jandarma komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş ilçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Gaziler ve öğrenciler katıldılar.

Anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ödemiş Ortaokulu 7.Sınıf Öğretmeni Savaş Yıldız tarafından Öğrencilere ders anlatıldı.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, " Hocamızın ağzına sağlık çok güzel ifade etti.Bizler şu an çok önemli yerde bulunuyoruz. 15 Mayıs 1919'da Yunan ordusu İzmir'e çıktığı zaman  o günü şöyle bir hayal ederseniz, canlandırırsanız. Elini kolunu sallayarak Bayındırı işgal ediyor Yunan ordusu Tire'yi işgal ediyor. 1 veya 2 Kilometre ötemize buraya kadar. Geliyor Ödemiş'te vatan millet sevdalıları hem ülke hem de askeri Erkan  hem vatandaşlarımız hem efelerimiz gerçekte tarihte eşine az rastlanır bir şekilde bir direniş örgütlüyorlar. Bu alanda bu tepede hacı ilyas köyünün bu tepesinde daha sonra Atatürk tarafından ismi 1927 yılında ilkkurşun köyü olarak değiştirilecek bu köyde  kurtuluş mücadelesinin ateşini yakıyorlar  kesinlikle Kuvayı Milliye'nin Türkiye'de Anadolu'da örgütlü olarak ilk direnişin toplu olarak yapıldığı yerdeyiz.  Sizler çok kaliteli ve değerli insanların torunlarısınız. Sizlerin ataları burada kimse hiç bir şey yapmamışken çevre il ve ilçelerde burada düşmana karşı durdular şehit verdiler belki Ödemişin işgalini engel olamadılar. Ama onların dirilişini işgalini sekteye ugrattilar. Belki kurtuluş savaşını kazanılmasında çok büyük bir rol oynadılar. Bir kere öncelikle Anadolu'daki direniş taraftarlarına büyük bir ümit kaynağı oldular. Kuvayı Milliye'nin ateşini Anadolu'da yakılmasına önder oldular" dedi.

Editör: Haber Merkezi