Kiraz İl Genel Meclisi Üyesi AK Partili Hüseyin Çavuş, Ödemiş’te Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan kurumların bina önlerine koyduğu ‘park yapmak yasaktır’ tabelalarının kanuna aykırı olduğunu savundu.
Atatürk Caddesi’nde bulunan Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı, Özel İdare Müdürlüğü, Ödemiş Adliyesi ve Askerlik Şubesi’nin önüne park yapılmasını yasaklayan tabelaların koyulmasının Karayolları Kanunu’na aykırı olduğunu iddia eden Çavuş, “Bu kurumların önüne park yapmanın yasak olduğu söyleniyor ancak kurum araçları park ederek yolun bir şeridini trafiğe kapatıyor. Aslında jandarmanın uygulamasıyla başlayan bu yasak levhalarının konması Karayolları Kanunu’na aykırı. Bu kuruma özel veya şahsa özel bu tip uygulamayla çift şeritli yolun bir tanesinin kapatılması, kamuya tahsisli bir karayolunun işgali demektir” dedi.
Garajın hemen önündeki kavşağın çevresindeki her yöne 150 metre mesafede park yapmanın da Karayolları Kanunu’na aykırı olduğunu söyleyen Hüseyin Çavuş, park yasağı olan şerit bu kavşağa 150 metre mesafededir. İlçe İdare Kurulu toplantısında burada park yapılamayacağı Karayolları Şefliği tarafından belirtilmiş ve muhalefet etmiştir. Bu nedenle burada karar çıkmamıştır. Dolayısıyla kamuya tahsisli olan bu yolun çift şeritli olarak trafiğe açılmasını istiyorum. O zaman herkes dükkanının önüne park yapmak yasaktır tabelası koysun, kendi aracını park etsin” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi