Ödemiş’teki Hürriyet Caddesi ve 3 Eylül Tayyare Parkı’ndaki esnaflar biraraya gelerek tavuklu pilav ikramı yaptı. Geçtiğimiz aylarda da kendi aralarında para toplayarak Ödemiş’te aşure günü düzenleyen Hürriyet Caddesi ve Tayyare Parkı esnafı bu kez ise parkın içinde tavuklu pilav dağıttı.
Pilav gününe katılan vatandaşlar, kendi aralarında para toplayarak bu tür hayır günleri düzenleyen esnafları bu davranışlarından ötürü tebrik etti. Esnaflar kendi aralarında topladıkları parayla 150 kg pirinç ve 100 kg tavuk satın alarak, Ödemişli vatandaşlara ikram etti.
Hayır günleriyle ilgili olarak kısa bir açıklama yapan 3 Eylül Tayyare Parkı esnaflarından Mutahhar Ateş, “Biliyorsunuz bu tür bir hayırda birkaç ay önce aşure günü düzenleyerek gerçekleştirmiştik. Esnaflarımızın hoşgörülü davranışlarıyla bu hayır günlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bugün de tavuklu pilav dağıttığımız bir hayır günü gerçekleştirdik. Bu işi gelenekselleştirmek istiyoruz. İsteyen her vatandaşımız bu hayra katkıda bulunabilir” dedi.
Editör: Haber Merkezi