Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından otopark ve işyeri yapılmak üzere boşaltma işlemleri tamamlanan ve yıkım işleri devam eden eski hal binası alanında hurdacılara gün doğdu. Dükkanlardan arta kalan hurda malzemeleri kapma yarışına giren hurdacılar, duvardan geçen bir boruyu da kırarak sökmek isteyince, boru patladı ve sular uzunca bir süre sokağa aktı.
Hal binasının yıkım ve boşaltma işlemleri ilginç görüntülere de sahne oluyor. Boşaltılan dükkanlardan ekmek parası kazanabilmek için inşaata hücum eden hurdacılar, demir, saç, tahta, cam ve benzeri işe yaraması muhtemel ne varsa adeta yağmaladılar. Öyle ki, içlerinden bir tanesi, duvardan içeri giren 40 cm civarındaki bir boruyu, sert bir cisimle vurarak kırıp çıkartmaya çalışınca, bir anda cadde sular altında kaldı.
Uzun uğraşlarla patlayan su borusunu onarmaya ve suyu durdurmaya çalışan hurdacı, başarılı olamazken, imdadına zabıtalar yetişti. Olay yerine gelen zabıtalar, bir yandan hurdacının çabalarını izlerken, diğer yandan da suyun kesilmesi için gerekli girişimleri yaptılar.
Editör: Haber Merkezi