Tire Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları imalatı ve satış ofisinde, Tire ve Ödemiş’teki hükümlülerin ürünleri başta olmak üzere, kursiyerlerin ürettiği birçok ürün satışa sunuluyor.
Sorumlu Usta Öğretici Aslı Gerdan’ın organizatörlüğünde yürütülen çalışmalarda, Tire Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslarda, kursiyerlerin ve ev hanımlarının imal ettikleri ürünlerin yanısıra Tire ve Ödemiş cezaevlerinde bulunan hükümlülerin el emeği, göz nuru takılar, tablolar, vazolar, seramik ürünler, Trabzon Hasırı ve birçok otantik takı çeşidi, satışa sunuluyor.
Çeşni Bülbül ismi verilen el sanatı ürünler 70 ile 150 TL arasında satışa sunulurken, takılar 30 TL’den başlıyor. Kaftanların 10 ile 90 TL arasında fiyatlandırıldığı sergide, seramik ürünlerin değeri 1000 TL’ye kadar ulaşabiliyor.
Çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yapan Aslı Gerdan, Tirelilerin yoğun ilgisi olduğunu söyledi. Gerdan, böylesi bir satış ve üretim yerinin ender olduğunu hatırlatarak, “Burada yapılan çalışmalara, gerekten az rastlanır türden. Gerek öğrencilerimizin ürettiği birbirinden güzel el sanatı ürünler, gerekse hükümlüler tarafından imal edilmiş olan aksesuarlar görülmeye değer. Fiyat açısından da oldukça makul seviyedeler. Tirelilerin ilgisinden memnunuz. Ancak dışarıdan bir şekilde Tire’ye gelen turistlerin de buraya yönlendirilmesinden de memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı.
El Sanatları Merkezi, Cumhuriyet Meydanı’nda Özel İdare Binası’nın zemin katında (Otel Tirem altı) hizmet veriyor.
Editör: Haber Merkezi