Haber: Tolga KIZGIN

                                                      

Ödemiş’in 3 Eylül Mahallesi, Konut Sokak 29 numaralı evin 2.katında oturan  (28) yaşındaki Halime Çakmak, 1 yıldır yatağa bağımlı olarak yatıyor. Birçok hastalığı üzerine toplayan genç kız şu anda 30 kilo ağırlığında.

Bir yıl öncesine kadar bir özel şirkette çalışan Çakmak rahatsızlıkları nedeniyle bir yıldır yatağa bağımlı olarak yatıyor. 53 yaşındaki baba Basri Çakmak inşaat işçiliği yaparken, bu işi bırakıp evde yalnız başına karyolada yatan kızına hem annelik hem babalık yapıyor.

 Bir süre öncesine kadar, yeşil kartlı olan Halime Çakmak şimdi yeşil kartsız olarak hayata dayanmaya çalışıyor.

(Yeşilkart’ın iptali: Halime Çakmak anne baba ayrılığından dolayı, annesinin yanında kalıyor idi. Anneside emekli bir öğretmenle evlenince yeşilkartı iptal edildi.)

Birçok hastalığın kaynağı oldu

Halime Çakmak’ın yazgısı kara yazılmıştı. Hangi hastalığı ararsan o çıkıyor Halime’den. Çikolata kisti nedeniyle yatağa düşen genç  kız kalp, epilepsi, astım, bronşit, yüzde  kist ve daha bazı hastalıklar yiyip bitirmiş, Halime Çakmak’ı . Bu yüzden 28 yaşındaki genç kız 30 kilo kalmış!

Çocukken Kostik Sabun Tozu İçmiş

Halime Çakmak, çocuk yaşlarında içtiği kostik sabun tozuyla hayatını karartmış ve bu günlere kadar sağlıksız bir şekilde gelmiş.

Bu konuda Halime Çakmak şöyle konuşuyor. “1,5 yaşındayken kostik sabun tozu içmişim 9 defa ameliyat oldum Ege Üniversitesinde tedavi gördüm. 12 sene boyunca karnımda hortumla beslendim sonrasında mamayla beslendim. Elimizdeki bütün gelir gitti elimizde hiç bir şey kalmadı. Herhangi bir gelirimiz yok yeşil kartım vardı iptal edildi. Onun müracaatını yaptık bekliyoruz.”

Baba Basri Çakmak “ Kızım 1,5 yaşındayken kostik sabun tozu içti. 27 senedir tedavi gösteriyorum. Elimde avcumda hiçbir malım, mülküm, dayanacak gücüm kalmadı. Yardımsever duyarlı kişilerden yardım bekliyorum. Herhangi bir sosyal güvencemiz yok, kızımın da benimde onun vardı sosyal güvencesi iptal edildi, yeniden müracaat ettik.”

Komşulardan Emine Erdöl, “Halime’lerin komşusuyum gece gündüz rahatsız oluyor. Durumları yok hiçbir sosyal güvenceleri de yok. Yani biz komşuları olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Ama bizde şu an çaresiz ve beklemekteyiz. Duyarlı ve yardımsever insanlardan yardımlarını bekliyoruz. Bu arada başta Sağlık Bakanı olmak üzere büyüklerimizin Halime Çakmağa yardıma davet ediyoruz. 

 

Editör: Haber Merkezi