Ödemiş Belediyesi'nin desteği ile Tekke Mahallesi Muhtarlığı'nca düzenlenen Helvuç Bayramı coşkuyla kutlandı. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem "Geleneklerimizi yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz." dedi.

Tekke Mahallesi'nde her yıl üç aylarda Helvuç Bayramı düzenleniyor. 620 yıldır devam eden bu gelenek bu yıl Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, meclis üyeleri,  muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve Eğitim ve Kalkınmanın yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez Derneği (CEIPES Türkiye) ile 6 ülkeden gelen öğrencilerin katıldığı etkinlikte bu yıl çeşitli gösteriler yapıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda önce dualar edildi. Daha sonra  Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün mehteran takımını birbirinden güzel marşları seslendirdi. Ekranlarda Orço karakteriyle tanıdığımız ve Yeşil Deniz dizinde rol alan Burak Alkaş'ın yer aldığı temaşa sanatlar gösterisi özellikle çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem etkinlikteki konuşmasında, kırsal Tekke Mahallesi’nin kurulduğundan bu yana devam eden geleneğini yaşatmak istediklerini belirtip, "Bu geleneği 20 yıllık muhtarlığı döneminde tekrar canlandıran sahip çıkan Hayrettin Bozkurt'a ve şimdiki  muhtarımız Mehmet Ataş'a çok teşekkür ederiz. Bizler de Tekke mahallesinde atalarımızın başlattığı bu geleneğe sahip çıkacağız. Toplumlar geçmişiyle gelecekte yer tutuyorlar. Eğer toplumlar; geçmişine sahip çıkarlarsa, geleneklerini yaşatırlarsa, gelecek nesillerde kültürünün yaşamasını sağlarlar" dedi. Konuşma ve gösterilerin ardından çocuklar meydanda ellerinde poşetlerle büyük bir halka oluşturdu. Ödemiş Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından getirilen hediyeler Başkan Mahmut Badem ve davetliler tarafından çocukların poşetlerine konuldu. Katılımcılara da helva, lokma, pilav keşkek, ayran gibi çeşitli ikramlar dağıtıldı.









Editör: Haber Merkezi