HABER:GAMZE ONAN
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde doktorluk yapan  aynı zamanda resim ve fotoğraf ile ilgilenenlerin eserlerinden oluşan sergi 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde açıldı. 
Ödemiş Devlet Hastanesinde görevli İntaniye Uzmanı Dr. Bilge Kayhan, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Gülden Maral Saruhan, Beyin Cerrahı Tarkan Kızartıcı, Kadın Doğum Uzmanı Serhat Donduran, Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Dr. Nadide Güntel, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Asil Ergin'in eserlerinden oluşan  'Hekim Gözüyle 2' Resim ve Fotoğraf Sergisinin açılışına Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar yapmış olduğu konuşmasında, “Bizi bu anlamlı günde, bu güzel mekânda yalnız bırakmadınız. 14 Mart Türkiye’de 1919’dan beri Tıp Bayramı olarak kutlanmakta. Hekimlik zor ve stresli bir meslektir. O yüzden hekimler bu zorlu meslekte stresten biraz olsa uzaklaşmak için sanat dallarına hep ilgi duymuşlardır. Aslında hekimlikte bir sanat ve her hekimde bir sanatçı, bazı hekimlerimiz bu sanatın dışında da sinema, drama, televizyon, edebiyat, resim gibi sanatlarla ilgilenmişler. Birçoğu da bu alanda başarılı oldular. Kendi sanatçı kimlikleri hekimlik sanatlarından öne geçmiş. Hekimlik kökenli ünlülerimiz hekimlik kimliklerinin yanında sanatçı kimlikleri ile ön plana çıkıyorlar. Bizim hastanemizde de sanatçı kimliği ile ön plana çıkmaya aday hekimlerimiz var. Onlar hekim kimlikleriyle de ön plandalar. Bugün 14 Mart Tıp Bayramı için onların eserlerinden oluşan bir sergi açacağız."

Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Her şeyden önce 14 Mart vesilesiyle ben tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum. Geçen senelerde başlandı ve bu resim sergisi gelenek haline gelmeye başlayan bir şey oldu. Demek ki verimlilik, üreticilik devam ediyor. Bu manada eserlerini bize sergiliyorlar. Ödemiş Devlet Hastanesi çok önemli bir misyona sahip. Ben 2-3 yıldır ne kadar güzel işlediğini, ne kadar önemli olduğunu görüyorum. Bu çevrenin merkezinde olan ve tıp hizmetinde de bir çok ilin fevkinde olan hizmet veren bir hastane. Ödemiş Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorlarımız her türlü övgüyü hak ediyorlar. Günlük hasta sayısı ile rekor kırıyorlar. İnşallah fiziki olarakta bu sene yeni hastanemizi açarız. Çok daha modern bir ortamda daha iyi bir sağlık hizmeti vermeye başlarlar. Bu güzel serginin açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

Sergi gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde 14-20 Mart arasıaçık kalacak olan sergiye tüm vatandaşlar davetli.


Editör: Haber Merkezi