Sabah işe gitmek için uyanan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Kar yağışı Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Tire’yi de etkisi altına aldı. Öğleden sonra kar yağışı durdu ve hava sıcaklığı da yükseldi.
İzmirliler hasretle bekledikleri kara kavuştu. Tüm ülkede kaos yaratan kar yağışı İzmir'de ve ilçelerinde sevinçle karşılandı. Uzun yıllar sonra kar gören Küçük Menderes’te yaşayan vatandaşlar da evlerinin önünde park halindeki araçların üzerindeki karları toplayarak kartopu oynadı.
Son bir haftadır hava sıcaklığın düştüğü Ödemiş’te Bozdağların zirvesine yağan karın soğuğunu hisseden Ödemişliler sabah saatlerinde başlayan karla sevindi.
Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk havadan Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası da nasibini aldı. Kar yağışı Ödemiş ilçesine bağlı beldelerde ve çevre ilçelerde de etkisini gösterdi.
EGE’NİN ZİRVESİ BOZDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 1 METREYE ULAŞTI
Ege’nin Uludağ’ı Bozdağ’da kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaştı. Ege’nin tek kayak merkezi olan Bozdağ Kayak Merkezi’nde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Ödemiş-Salihli karayolunda ise kar ve tipi nedeniyle öğle saatlerinde ulaşım tuzlama çalışmaları sonrası güçlükle sağlandı.
GÖLCÜK’TÜ GÖL OLDU
Son zamanlarda artan yağışlar ve karla birlikte 1050 rakımlı alüvyon set gölü harikası olan Gölcük gölü doldu taştı. Gölcük adıyla bilinen göl sularının yükselmesiyle birlikte Gölcük’ün suları iyice yükseldi. İzmir’in Abant’ı olarak bilinen Ödemiş ilçesi sınırları içerisinde olan havasıyla ve iklimiyle doğa harikası Gölcük gölü kar yağışı sonrasında kartpostallık görüntüler verdi.
Editör: Haber Merkezi