Ödemiş Devlet Hastanesi ihalesini alan firma açıklandı. Tire Devlet Hastanesi’nin inşaatını da üstlenen Kart İnşaat, Ödemiş’e yapılacak olan 250 yataklı devlet hastanesinin ihalesini kazanan firma oldu. İhale kanununa göre 17 günlük süre içerisinde herhangi bir itirazda bulunulmaması durumunda yer ve şantiye tesliminin ardından, haziran ayı içerisinde hastane temelinin atılması öngörülüyor.
Ödemiş’te geçtiğimiz yıl nisan ayı içerisinde temeli atılması beklenen ancak çeşitli sebeplerle somut bir atılamayan Ödemiş Devlet Hastanesi ihalesinde karar alındı ve haziran ayında ilçenin büyük umutlarla beklediği 250 yataklı modern hastanesinin temelinin atılması bekleniyor.
Hastane ihalesinin sonuçlanmasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ödemiş Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, “11 Nisan’da yapılan ihalede, yapılan değerlendirmelere sonucunda Ödemiş Devlet Hastanesi inşaatının yapımını Kart İnşaat yüklenici firma olarak üstlendi. Kart İnşaat aynı zamanda Tire Devlet Hastanesi’nin de inşaatını üstlenmişti. Gerekli işlemlerin ardından haziranda, bakanlarımızın da katılımıyla Ödemiş Devlet Hastanesi’nin temelini atmayı düşünüyoruz. 830 günlük bir inşaat süresi var ancak zamanında önce teslim edilebilir” dedi.
Verdikleri sözlerin her zaman arkasında durduklarını söyleyen Badem, “Ödemiş’e ve Küçük Menderes Havzası’na yapılan hizmetler ortada. Halkımıza hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Verdiğimiz sözleri teker teker yerine getiriyoruz” ifadesinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi