HABER:DİLEK AYVALI
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Tire’de Tuğra Kafe’de düzenlenen toplantıda Eğitim-Bir-Sen üyeleri ile bir araya geldi.
Eğitim-Bir-Sen Tire İlçe Temsilcisi Levent Çiftgümüş, “Hepimiz bir davanın peşinden gidiyoruz. Değişmesi gereken bir anayasa var ve içimizden çıkan bir lider bu anayasanın değişmesini bize söylüyor. Çünkü bu değişikliği aslında halk istiyor. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini ve devleti ele geçirmek isteyen hainlerin niyetini hepimiz biliyoruz. O yüzden bu gün vefa günüdür. Bizim, devletimize ve bizden önce bu toprakları bize bırakmış olan atalarımıza bir vefa borcumuz var. O vefa borcunu da sandıkta memur-sen olarak biz evet diyerek çocuklarımıza bırakacağımız miras olarak bunu tarihe yazacağız. Seçim günü sabahı uyandığımızda Türkiye yepyeni bir Türkiye olacak” dedi.
“15 temmuz zaferi, 16 Nisan’da sandıkta perçinlenecek”
Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, “15 gün sonra aziz milletimiz sandık başına giderek 15 Temmuz’da sahada kazandığımız o zaferi sandıkta da kazanmak suretiyle perçinlemiş olacağız. Ancak bu referandumun şöyle bir özelliği var, Türkiye Cumhuriyeti 94 yaşında bir cumhuriyet. Genç bir cumhuriyet. 600 yıllık Osmanlı devleti üzerine kurulan temelleri sağlam bir cumhuriyet. Yalnız bu cumhuriyetin işleyişinde önümüze konan hükümet sistemi sebebiyle maalesef arızalar söz konusu. Bunu artık benim 14 yaşındaki oğlum dahi idrak edebildi. 16 Nisan’a inşallah halk tarafından onaylanacak olan Anayasa Değişikliği ile bir daha demokrasimizi ve ülkemizin hızını yavaşlatan ve ihanet girişimlerine meydan bırakmayacak daha hızlı yol almamızı sağlayacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize daha iyi ulaşmamız yolunda önümüzü açacak bir anayasa değişikliği” dedi.

“Millet yanlış yapmaz”
Daha sonra konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 6 Nisan 2017 Perşembe günü temeli atılacak olan Tire Belevi Duble yolunun müjdesini vererek konuşmasına başladı. Sürekli, “İlçe başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum, yakından takip ederek yoğun gayret gösterdi bu yolun yapımına başlanması için” diyerek toplantının katılımcılarını 9 Nisan 2017’de İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan büyük İzmir Mitingine davet etti. Sürekli konuşmasını şöyle sürdürdü, “İzmir’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, İzmir milletvekillerimizin katılımıyla tarihe geçecek bir miting yaşanacak. En güzel İzmir mitingini yapıp, İzmir’de en güzel sonucu alacağız. Halk oylamasına sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşımızın teveccühü çok güzel. Vatandaş sevgiyle karşılıyor, sevgiyle uğurluyor bizleri. İnşallah 15 günlük geri kalan kampanya süreci böyle devam edecek. Ak Parti kurulduğu günden bu yana milletin içinde olduk. Başarımızın sırrı da bu. Şimdi halk oylamasına gidiyoruz. Millet yanlış yapmaz. Milli iradeye inanacaksınız. Getirdiğimiz Anayasa Değişikliğinde şifre milletin iradesi, bu hükümet sisteminin şifresi de istikrar ve güvendir” dedi.

Toplantıya Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehme Erkut, Eğitim-Bir-Sen Tire Temsilcisi Levent Çiftgümüş, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ile Eğitim-Bir-Sen’in yaklaşık 200 kişilik üyesi katıldı.
Sürekli Tire’nin toplu konut sitesinde düzenlenen halk buluşmasında Tireliler ile bir araya geldi. Buradaki toplantıya Atatürk Mahallesi Muhtarı Aysun Sertkaya da katıldı.

Editör: Haber Merkezi