Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken, akşam saatlerinde Ege’nin iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın,

Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İzmir’de de bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yarından itibaren yerini parçalı bulutlu havaya bırakacakken perşembe gününden itibaren güneşin yüzünü daha fazla gösterecek.

Hava sıcaklıklarında da ciddi bir artış bekleniyor. Bugün 14 derece olan hava sıcaklıkları Cuma gününe kadar 25 derecelere kadar çıkması bekleniyor. Rüzgarlı havanın ise yavaş yavaş etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

İzmir'in haftalık hava durumu şu şekilde:

Editör: Haber Merkezi