Ödemiş İlçe Güvenlik Toplantısı, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda öne çıkan konu yine mobese kameraları oldu.
Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin sunumuyla başlayan toplantıda, çalışmalar slayt gösterisi halinde katılımcılara aktarıldı. Vatandaşların e-devlet şifresi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinden mahallede görev yapan mahalle polisini öğrenebilecekleri ve bu polise bildirimleri bu yolla aktarabilecekleri de belirtildi.
Mobese kameraların suça karşı önleyici unsurların da anlatıldığı toplantıda örnekler verilerek, kameraların faydaları aktarıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.
Yapılması gündemde olan mobese kameraların yaklaşık maliyetinin 500 bin ila 750 bin TL arasında olduğu belirtilirken, Ödemiş giriş çıkışına plaka okuma özellikli 12 tane kamera düşünüldüğü, toplamda 28 kameranın belirlenen noktalara yerleştirileceği bildirildi. Yaklaşık 250 bin TL’lik miktarın sadece sistem odasına harcanacağı kaydedildi.
“İMKANI OLAN İŞYERİNE KAMERA TAKTIRSIN”
Toplantıda bir konuşma yapan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu bir yerde her şeyden önce huzurun ön planda olması gerektiğini söylerken, Ödemiş’in huzurlu bir yer olduğunu vurguladı.
Mobesenin istendiğini ancak yeterli kaynağın oluşturulmasında sıkıntı yaşandığını dile getiren Kaymakam Koçoğlu, “Biz ilçe merkezine kaynak aktarabilseydik, keşke yapabilseydik. Köylerimize belirli bir miktar harcayarak jandarmanın belirlediği önemli noktalara Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla kameraları yerleştirdik. Asgari ölçüde bir sistem kurmak gerekiyor. Tüm sistemi kuralım demek belki zor ama bir başlangıç yapmak lazım. Bir anda bu kadar para toplamak zor. Belediyemiz de bir miktar yardımda bulunabilir” dedi ve esnafa çağrı yaparak, “İmkanı olan işyerine kamera taktırsın” diye konuştu.
Toplantıya Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu ile beraber İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Akgün, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Ordu, polis memurları, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.
Editör: Haber Merkezi