Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güvenlik Kamerası Sistemleri, gelişen dünya ve kalabalıklaşan nüfusun getirmiş olduğu negatif etkilerden olan emniyet problemlerine karşı önlem alarak güvenilir ömür alanına sahip olmak amacıyla en çok tercih edilen Güvenlik Sistemlerindendir.

Güvenlik Kameraları, izlenilmesi istenilen bir bölgenin görüntülerini video sinyaline çevirerek direk veya anahtarlama üniteleri aracılığıyla monitöre aktararak görüntü vermektedir. 

Evlerde ve İş Yerlerinde Alınacak Güvenlik Önlemlerinin başında Güvenlik Kamera Sistemleri gelmektedir. Kurulumu gerçekleştirilecek olan Kamera Sistemi belirlenen noktaların görüntülenmesini, görüntülerin kesintisiz kayıt dibine alınmasını ve sonrasında muhtemel olayların tespit edilmesi için görüntü kayıtları incelenerek vakalar ile alakalı bilgi sahibi olunabilmektedir.

Yaşanılan olayların tespit edilmesinin yanı sıra görüntü açısından caydırıcılık özelliğine sahip olması sebebi ile de tercih edilmektedir.

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

AHD Kamera Sistemleri, IP Kameralar ve Termal Kameralar olarak Güvenlik Kameraları kategorilere ayrılmaktadır.

Kullanılacak olan Kamera Sistemlerinin hangi gaye ile kullanılacağı, seçilecek olan Kameraların sahip olması gerekenler özellikler meydana getirilen ücretsiz ve projelendirme sonucu çözümleme edilmelidir.

Kapalı Devre İzleme Sistemlerikullanım yerlerine ve önemine göre yapılırsa yüksek miktardaverimlilik alınabilmektedir. Geniş boyutlu ve kaliteli görüntü elde etme talebinde Yüksek Çözünürlüklü olan CCTV’ler tercih edilmelidir.

Yapılan keşifsonucunda kameraların görüş alanlarının en verimli olabileceği kabul edilen noktalar tespit edilmelidir. En donanımlı Kamera Sisteminin kullanılmasına karşın yanlış noktalara monte edilmesi halinde sistemden verim alınamayacaktır. Bu nedenle kurulum meydana getirilen noktanın açısına göre çevreyi gözlemlediği ve kayıt altına almış olduğu unutulmamalıdır.

Belirlenen alana kamera yerleştirilirken olabildiğince görüntülenemeyen kör noktaların kalmayacağı halde yerleştirilmelidir. Kör noktalarda kullanımının gerektiği projelerde ise Sabit Kameralar yerine Hareketli Kameralar tercih edilerek görüntülenemeyen noktaların sayısı azaltılabilir.

İç ve dış mekanlardaKablosuz Kameralar kullanılmak istenildiğinde, kablosuz olarak çalışabilen IP Kamera Sistemleri kullanılabilir. Bu sistemler, sağlamış oldukları görüntüleri radyo dalgalarını kullanarak gönderirler. Birden fazla kontrol noktasından takip edilerek ethernet bağlantısı vasıtası ile gösterim yaparlar. Herhangi bir bilgisayar üstünden ağ erişimine sahip olmaları halinde alınan görüntüleri incelemek mümkündür. Kablosuz Sistemler çoğu zaman iç mekanlarda tercih edilirler ve alarm durumlarında belirlenen alanı kesintisiz görüntüleyebilirler.

Yetersiz ışığa sahip, karanlık alanlarda gece kullanılması halinde, kızılötesi ledleresahipKızılötesi (IR) Kamera Sistemleri ve Gece Görüşlü Kamera Sistemleri (Bullet Kameralar)ile net ve kaliteli görüntüleme sağlanabilir.

Tozlu, nemli, pis dış ortamlar şeklinde sıkıntılı muhit şartlarında Sabit Güvenlik Kamera Sistemleri (Box Kameralar) koruyucu kamera muhafazası ile beraber kullanılabildiği şeklinde üstünde kendi muhafazası bulunan Bullet Güvenlik Kamerası Sistemleri de çokça tercih edilmektedir.

İç mekanın atmosferini bozmadan güvenliğin sağlanması istenilen projelerde ise estetik bir görüntüye sahip olan Dome Kamera Sistemleri (Kubbe Kameralar) kullanılmaktadır.

Geniş mesafelere sahip olan projelerde ise PanTiltZoom Kameralar (SpeedDome Güvenlik Kameraları) kullanılır. Bu Kamera Sistemleri 90 ve 180 aşama hareket olanağına sahip olması ve motorize lens özelliği ile elde edilmiş görüntüyü yaklaştırabilmektedir. İç mekanlarda kullanılması için modelleri de bulunmaktadır. Sadece çoğu zaman açık alanlarda Sabit Kameralara yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Gazi Information Teknolojisahip olduğu bilgi, kabiliyet ve tecrübe ile Güvenlik Kamera Sistemlerinin keşif ve projelendirmesinden hizmet sonrası desteğe kadar bütün garanti süresince müşteri memnuniyeti sunmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi