Haber Dilek ACAR / Faruk ÇARK

Ödemiş’in Günlüce Mahallesinde meydana gelen yangında 30 dekar alan yandı. Yerleşim yerine yakın mesafede meydana gelen yangında itfaiye ekipleri ve mahalle sakinlerinin müdahalesi ile yangının ev ve hayvan damlarına sıçraması engellendi.

Dün akşam saat 20:30 sıralarında elektrik tellerinin şiddetli rüzgarında etkisi ile birbirini sürtmesi sonucu meydana geldiği belirtilen yangında zeytin, incir ve meyve ağaçlarının da bulunduğu 30 dekarlık alan yandı.  Yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Manisa orman, Gaziemir Orman Müdürlüğü, Ödemiş Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından müdahale edilirken, Günlüce ’de yaşayan vatandaşlarda söndürme çalışmalarına destek verdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İBB Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Şen yangın alanına gelerek incelemelerde bulundu. Yangın söndürme ve soğutma çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Yangının çıkmış olduğu arazinin sahibi Tufan Akça, yangının elektrik tellerinin birbirini sürtmesi sonucu çıktığını belirterek, “ Yangın çıktıktan sonra bahçeye geldim. Rüzgarın etkisi ile yangın kısa sürede yayıldı. İtfaiye ekipleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yangının evlere ve hayvan damlarına sıçramaması için önlem aldık.  Rüzgarında etkisi ile yangın arazi tarafına yayıldı. Arazimde bulunan zeytin, incir ve meyve ağaçlarım yandı. Daha öncede elektrik direğinden bu şekilde yangın çıkmıştı bahçemizde.  Daha kötü bir durum olmadan yangın kontrol altına alındı.”

Günlüce Muhtarı Adem Keskin “Elektrik telleri biran önce değiştirilmeli”

Günlüce Muhtarı Adem Keskin, “  Mahallemiz dün akşam büyük bir faciadan kurtuldu. Dün akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgâr ve ağaçların arasında bulunan kuru otlarında etkisi ile geniş bir alana yayıldı. İtfaiye ekipleri ve halkımız ile birlikte yangının söndürülmesi için mücadele ettik. 30 dekar alan yandı. Yangın daha fazla yayılmadan çevre ilçelerinde desteği ile söndürüldü. Mahallemizde elektrik direkleri ile ilgili sorunumuz var. Direklerin değişmesi için yetkililerle görüştük. 1. Derecede sit alanı olması sebebi ile yapılacak olan çalışmalar aksıyor. Bu konuda bir an önce çalışmaların yapılması gerekiyor. Her an yangın tehlikesi ile karşı karşıyayız.”

Editör: Haber Merkezi