HABER:DİLEK AYVALI

Açılışa İYİ Parti TBMM Gurup Başkan Vekili  Musavvat Dervişoğlu, İYİ Parti  Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar,   Tire Kaymakamı Fatih  Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve eşi Necibe Duran, İYİ Parti İzmir Kadın Politikaları Başkanı ve  Güneşin Kadınları  İzmir Başkanı Sibel Özöktem, CHP Tire İlçe Başkanı, Şenol Sardoğan, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı.  Kadınların ekonomik açıdan güçlenmesinin amaçlandığı kooperatifin açılışında  Dervişoğlu, Çıray, Yanıkömeroğlu, Kırkpınar ve Özöktem, birer konuşma yaptı. Özöktem yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"İzmir İYİ Kadınlar olarak Genel Başkanımızın kadın üretiminin desteklenmesi konusunda gösterdiği hedefe ulaşabilmek için İzmir’de Tire’de varız. Kooperatiflerimizde gerek kadınlarımız tarafından üretilen gıda maddeleri, gerekse el emeği ürünlerinin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan da örnekler bulabilirsiniz. İYİ Parti’nin yükselen güneş gibi kadınlarımızın da güçlendiği güçlü ve müreffeh bir Türkiye için Güneşin Kadınları’nın 100’üncüsü de aynı heyecan ile açmak dileğiyle…”

TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ’ler ailesi her geçen gün büyüyor… Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Emeklerinizle var olmuş, her geçen gün büyümüş bu ailenin Cenab-ı Allah devleti yöneteceği günleri de gösterecektir” dedi. 

İYİ Parti’nin her alanda giderek büyüdüğüne dikkati çekerek açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Partimizin her alanda büyürken bunu görenlerin de ödü kopuyor. İlmek ilmek işlenmiş olan Güneşin Kadınları Kooperatifi’nde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Meseleye diğer boyutuyla baktığında kadının elinin değdiği yere zarafet ve bereket yağar. İnşallah kadın kooperatifimiz, zarafetli olduğu kadar bereketli de bir kooperatif olacaktır” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray ise, “Bir toplumun medeniyet yolunda ilerlemesini sağlayacak olan kadınlardır. İzmir, medeniyetin en önemli örneklerinden birisidir. Bu medeni yolda kadının attığı güzel bir adımı hep birlikte kutluyoruz.

BAŞKAN DURAN  TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışın ardından bir açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın  Meral Akşener hanımefendi'nin  önderliğinde iki yıl önce başlayan, Kadın Politikaları Başkanı Sayın  Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu hanımefendi'nin  koordinatörlüğünde kurulan Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi "Güneşin Kadınları İzmir'i Tire'de açmaktan son derece memnuniyet duyduk. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Biz büyük bir aileyiz." dedi

Editör: Haber Merkezi