HABER TOLGA KIZGIN

Trabzonspor’un unutulmaz ismi Yattara Ödemişspor’a transfer oluyor

Süper Lig’de 8 yıl geçiren ve rüzgâr gibi esip geçen futbolcu Yattara Ödemişspor'a transfer oluyor. Trabzonspor’dan tanınan oyuncu İbrahim Yattara ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. 2003-2011 yılları arasında Trabzonspor formasıyla çıktığı 187 maçta 32 atarak ağları sarsan yıldız Ödemişspor ile anlaşmak üzere. Bir dönem İngiliz devi Chelsea’den teklif alan daha sonra Trabzonspor ile anlaşarak Süper Lig kariyerine başlayan Yattara, yine Süper Lig takımlarında Mersin İdman Yurdu’nun da formasını kısa bir süre giymişti.

 “1 hafta içerisinde Yattara’yı İzmir’e Getireceğiz “

 Gineli futbolcuyla temasa geçtiklerini doğrulayan Ödemişspor Başkanı Halil Güler, 1 hafta içinde Yattara’yı İzmir’e getirmeyi planladıklarını söyledi. Başkan Güler, "Yattara ile pazarlıklarımız sürüyor. Şu an kesin bir anlaşma yapılmadı ama her şey olumlu gidiyor" dedi. 35 yaşındaki futbolcu daha önce forma giydiği kulüplerde sağ açıkta görev yapıyordu.

Fildişili Sahilli oyuncu Serge Djiehoua’yı Cizrespor’dan, forvet Onyedika Uche’yi Altınova Belediyespor’dan renklerine bağlayan Ödemişspor İbrahim Yattara’yı bitirmek üzere olduğu öğrenildi. Gineli futbolcu son olarak Belçika 3. Lig takımlarından La Louviere’da forma giydi.

Yattara 2010 yılında Türk vatandaşlığına geçmişti. Trabzonspor’da oynadığı dönemde Türk vatandaşlığına geçen İbrahim Yattara, İbrahim Üçüncü olarak ismini değiştirmişti.

Kariyerinde önemli kulüplerden teklif aldı

Ayrıca, Yattara Trabzonspor’da oynadığı dönemde adı 3 büyüklerle anılmış, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ile transfer dedikoduları gündeme gelmişti. Yine bir dönem Real Madrid’den transfer teklifi almıştı. Gine’li milli futbolcunun transferi için 15 milyon € teklif yapan Katar’ın Al Sadd kulübüyle anlaşmadan son anda vazgeçilmişti.

Editör: Haber Merkezi