22 bin öğrenci, bin 600 öğretmen için 3 aylık yaz tatili başladı. Okulların tatile girmesi öncesi Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü bir Mesajı yayınladı.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, “2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılını, Ödemiş ilçemizde yirmi iki bin öğrenci, bin altı yüz öğretmenimiz ile birlikte başarıyla tamamlamış bulunuyoruz.

Gençlerimizin eğitimi için çıktığımız bu yolda geleceğe dönük güçlü bir zemin, sağlam bir temel oluşturmak amacıyla eğitimin her alanını kapsayacak şekilde istikrarlı bir gelişim süreci planlayarak belli bir disiplin içinde uygulamaya koyduk.

Bir yandan görev ve sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösterirken, diğer yandan da gençlerimize, ülkemize fayda sağlayacak her türlü çalışmaya, umut veren her projeye destek olmaya gayret ettik. Derdimiz, gayemiz görevimizi en iyi şekilde yapmak suretiyle güzel memleketimizin güçlü ve aydınlık yarınlarına azami katkıda bulunabilmektir.

Bu kıymetli sürecin ilk gününden son gününe, eğitim bir memleket meselesidir diyerek bizimle birlikte yol alan, beraber dertlenen; az veya çok demeden destek olan, katkı sunan; öneri, tavsiye veya eleştiri suretiyle düşüncelerini paylaşarak düşüncelerimize ve uygulamalarımıza ışık tutan  herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler,

Yıl boyunca göstermiş olduğunuz çaba ve emeğin karşılığı olan karnelerinizi almanın tatlı heyecanını yaşıyorsunuz. Bu heyecanınıza bizler de yürekten katılıyoruz. Özelde kendiniz, genelde milletimiz ve yarınlarımız için gösterdiğiniz bu özverili çalışmalarınız oldukça değerlidir. Sizden beklentimiz vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı; bununla beraber modern çağ ve küresel dünyanın evrensel anlayış ve düşüncesini geliştirebilmiş bireyler olmanızdır. Bilmelisiniz ki; sizin başarınız bizlerin gururu, umudu ve ayrıca en büyük mutluluğudur.

Her insan, olmayı seçtiği insan olarak yaşar. Siz kendiniz için neyi istiyor, neyi hedefliyorsanız o şekilde yaşayacaksınız. Bunun için büyük hayalleriniz olsun ve kendiniz için en iyisini isteyin. Hedefe doğru yürüdüğünüz bu yolda siz asla yılmayın, bizler hep yanınızda olacağız.

Yoğun ve tempolu bir ders dönemi geçirip çok çalıştınız ve yoruldunuz. Bütün bunların ardından güzel bir tatil yapmayı özlediniz. Tatilinizi en güzel şekilde değerlendirirken bol kitap okumayı, memleketimizin doğal ve tarihi güzelliklerini gezmeyi, sevdiklerinizle zaman geçirmeyi, akrabalarınızı ziyaret etmeyi, sosyal yaşam aktivitelerine katılmayı ihmal etmeyin. Özellikle yüzünüzdeki gülücükleri, kalbinizden de sevgiyi hiç eksik etmeyin. Şimdiden hepinize güzel bir tatil diliyor; gönül dolusu sevgiler sunuyorum.

Değerli Öğretmenler,

Hayallerimiz, hedeflerimiz ve güzel yarınlar için sizlerle birlikte yan yana yürümekten onur duyduğumu belirtmek isterim. Öğrencilerinizin en iyi şekilde yetişmesi için gösterdiğiniz çaba, verdiğiniz emek her türlü kıymetin üstündedir. Öğretmenlik mesleğinin hem zihin hem de gönül işi olduğunun bilinci ile çok hızla değişen ve bilginin en değerli kaynak olduğu günümüzde sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi devam ettireceğinize yürekten inanıyorum. Ülkemizin güçlü ve aydınlık yarınları için, gençlerimiz için eğitimde gönülden yaptığınız fedakârlıklar her zaman saygıyla hatırlanacaktır.  İnsanlığın zihin dünyasını aydınlatan; gönül bahçesini yeşerten yüce bir mesleğin mensubu siz değerli meslektaşlarıma şimdiden güzel bir tatil diliyor; en derin muhabbetlerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kıymetli Veliler,

Yıl boyunca evlatlarınızla birlikte siz de yoruldunuz. Umuyorum çocuklarınızın başarılarına ortak olacağınız bir karne günüdür.

Karne başarısı elbette ki önemlidir, ancak bu her şey demek değildir. Güzel bir karakter, düzgün bir kişilik, iyi  bir davranış en az bunun kadar önemlidir. Çocuklarımızın başarılı olup güzel bir meslek sahibi olmaları; aynı zamanda iyi bir arkadaş, faydalı bir insan, sevilen ve sayılan biri olmaları temel ilkemiz ve varoluş felsefemizdir. Hep birlikte çocuklarımız ile beraber yoğun ve yorucu bir ders yılını geride bıraktık. Elbette ki bunun ardından dinlenmek ve eğlenmek için güzel bir tatil yapmak ödül olduğu kadar bir ihtiyaçtır.  Ancak tatil planı yaparken, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerinin hızlı olduğu bu yaşların hassasiyetinin dikkate alınması, aşırılıklardan kaçınılması gerektiği hepimizin malumudur. Biz eğitimciler olarak; çocukların görüş ve onayının alınarak, imkânlar ölçüsünde farklı aktiviteleri içeren kendilerinin özne olduğu eğlenceli, dengeli ve esnek bir tatil programını doğru buluyor; siz değerli velilerimizin takdirine bırakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim öğretim yılına umutla, sevgiyle, mutlulukla başlamak üzere herkese iyi bir tatil diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi