HABER/RÖTORTAJ: ELİF ACUN

Ödemiş’te okullar, uzaktan eğitim sürecinin ardından korona virüs tedbirleri kapsamında belirli kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı 2020-2021 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, okulların ve öğretmenlerin yüz yüze eğitime hazır olduklarını ve okullardaki tüm hazırlıkların pandemi kuralları çerçevesinde hummalı bir çalışma yürütülerek okul zili çalmadan tamamlandığını belirtti. 

Yüz yüze eğitime alınan yüksek tedbirler kapsamında kademeli olarak geçildi. Geçtiğimiz dönemi uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler kademeli normalleşme kapsamında okullarına döndüler. 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı 15 Şubat 2021 Pazartesi günü köy okullarının açılmasıyla başladı. Alınan kararlara göre, köy okulları tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıldı.

1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrenciler için özel eğitim okulları ve sınıflar eğitim vermeye başlayacak. Okullar sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için de kapılarını açacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Ödemiş genelinde 15 Şubat’ta eğitime başlayan okullarda gerek köy okullarında gerek birleştirilmiş sınıflarda ve merkezdeki anaokulu öğrencileriyle 3591 öğrencinin eğitim öğretime yüz yüze eğitimle devam ettiğini belirten Gengörü, “1 Mart itibari ile de ortaokulların 8.sınıfları liselerimizin 12. sınıfları yüz yüze eğitime başlayacak. Salgının seyrine göre diğer sınıflarda da yüz yüze eğitime karar verilecek’’ dedi.

GELMEYEN ÖĞRENCİLER DEVAMSIZLIKTAN MUAF TUTULACAK

Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımlarının geçen dönemde olduğu gibi yine velilerin kararına bağlı olacağını belirten Gengörü,  “Öğrenciler ders müfredatlarından muaf tutulmayacak. Pandemi sürecinde çocuklarını yüzyüze eğitim almasını istemeyen veliler bağlı oldukları okullara dilekçe vererek bu süreçte devamsızlıktan muaf tutulacaklar. Bu süreçte öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlanacak” dedi.

DERS SAATLERİNE DÜZENLEME GETİRİLDİ

Pandemi döneminde ders saatleri 30 dakika, teneffüs saatleri ise 10 dakika olarak ile sınırlandırıldı.

OKULLARDA HİJYEN TEDBİRLERİ ALINIYOR

Yüz yüze eğitime geçen öğrenciler için yoğun hijyen önlemleri alındı. Ders saatlerinde tuvalet, koridor hijyeni sağlanırken ders aralarında ise sınıflar havalandırılıp dezenfekte edilecek. Alınan kararlar çerçevesinde maske ve dezenfektan temini yapılacak ayrıca sınıflarda fiziki mesafeye dikkat edilecek.

Editör: Haber Merkezi