Hakkâri’de güvenlik birimlerine karşı yapılan saldırıda şehit düşen 26 asker ve 22 yaralı haberlerinden sonra tüm Türkiye yasa boğulurken, teröre lanet mitingleriyle de tepkiler çığ gibi büyüyor.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Gençlik Kolları ile CHP Ödemiş Gençlik Kolları cumartesi günü saat 15.00’te Ödemiş Kültürevi’nde biraraya gelerek terörü lanetledi.
Gençler Hakkâri’de şehit olan Mehmetçikler için saygı duruşunda bulundular ardından da hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı söylediler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konu ile ilgili olarak basın açıklamasında bulunan ADD – CHP Liseler arası Gençlik Komisyonu Başkanı Mustafa Aypak, “Sevgili arkadaşlar ülkemiz zor günler geçiriyor. Demokratik açılım sürecinde güçlenen PKK terör örgütü geçtiğimiz günlerde yaptığı saldırılarla aziz ülkemizi yine kana bulamıştır. Doğu’da her geçen gün şımartılan Kürtçülük faşizmi bugün çocukları öldürmekte, 20 yaşlarındaki fidanları soldurmaktadır. Hükümet ise anayasanın verdiği yetkiyi kullanmayıp, gerekli yaptırımları yapmayarak bu durumu hala normal göstermeye çalışmaktadır. Doğuda BOP dâhilinde kurulması öngörülen kukla Kürdistan’ın adıyla bin yıllık kardeş Türk ve Kürt halkları birbirine düşürmekte, bu tarz eylemlerle de her Kürt potansiyel bir terörist olarak gösterilerek toplum içerisinde anlaşmazlık çıkarılması istenmektedir. ABD ve NATO tıpkı Sovyetler Birliği ve Çekoslovakya’da yaptığı gibi yine etnik kökeni kullanarak bir devleti parçalamaya çalışmaktadır. Ve BOP eşbaşkanı olan AKP hükümeti başbakanı bu suça ortak olmaktadır. Zaten şehitlerine kelle diyen ve terör örgütü liderine sayın diye hitap eden bir başbakandan ancak bu beklenebilir” dedi.
“SABRIMIZ TÜKENDİ”
Aziz Türk milletinin sabrının tükendiğini dile getiren Aypak, “Bugün Doğu Anadolu’da bir isyan vardır ve bu isyanın bastırılması hükümetten talep edilmektedir. Eğer ki hükümet üzerine düşeni yapmayacaksa, halkının güvenliğini sağmayacak, üniter devleti korumayacaksa o yüce Meclis’in koltuklarında oturmalarının bir mantığı yoktur, derhal istifa etmelidirler. Bu olayların en büyük sorumlusu hükümettir. Terör eylemlerinin sıfıra indiği bir ülke devralan hükümetin 10 yıldır izlediği politikalar orduyu yıprattığı gibi terör örgütünü güçlendirmiş ve cesaretlendirmiştir. Doğu’da kilit görevlerde bulunan generalleri içeri alınan bir ordudan bu vatanı savunmasını nasıl bekleriz. Bu orduya hiç durmadan darbeci, çeteci diye yaftalar yapıştırıp sonrada git bu vatanı savun nasıl dersiniz? Hükümetin görev süresince verilen şehit sayısı 800’den fazlayken bu askerlere nasıl güven verebilirsiniz? Tekrar söylüyoruz bu olayların en büyük sorumlusu AKP hükümeti ile Bop Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır ve birazcık onurları varsa o koltuklarını bırakıp istifa ederler ya da gereken şeyi eninde sonunda halk yapacaktır. Kahrolsun PKK Türk ve Kürt halklarının kardeşliği yaşasın, Mustafa Kemal idealleri, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.
Konuşmanın sonrasında toplanan grup Türk bayrağı açarak terörü lanetledi. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
Editör: Haber Merkezi