Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından mareşallik ve gazilik unvanının verilişinin 90.yıldönümü olan 19 Eylül, Gaziler Günü Ödemiş ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.
Gaziler Haftası nedeniyle Ödemiş’teki törenler saat 10.30’da Hükümet Meydanı önünde gerçekleştirildi. Gaziler Haftası kutlamalarının ardından Gaziler Derneği Ödemiş Temsilciliği’nin açılışı yapıldı.
Törene Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ertuğrul Pala, Belediye Başkanı Bekir Keskin, daire amirleri, Gaziler Derneği üyeleri, okul temsilcileri ve Ödemiş halkı katıldı.
Tören çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için kürsüye gelen Kıbrıs Gazisi Selahattin Aktaşoğlu “Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır” dedi.
Aktaşoğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen 'Kurtuluş Savaşı'nda yaşamıştır. 'Ya istiklal, ya ölüm!' demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Bu günlerimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan gaziler ve şehitlerimiz tek tek birer onur abidemizdir. Gazilerimiz ülkemiz olarak bizim gururumuz olmalıdır."
Aktaşoğlu’nun konuşmasının ardından, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan bir grup “Ege Yöresi Halk Oyunları” gösterilerini sundu.
GAZİLER DERNEĞİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI
Program Gaziler Derneği Ödemiş Temsilciliği açılışıyla devam etti. Ödemiş Enstitü Caddesi Cafe Saray yanında gerçekleşen açılışta gaziler ve şehitler için lokma döktürüldü.
Kurdele kesiminden önce, kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Selahattin Aktaşoğlu, “19 Eylül günü Atamıza verilen gazilik unvanını Ödemiş’te yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Uzun yıllardır faaliyet gösteremeyen derneğimizi bugün açacağız. Desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Abdurrahman Koçoğlu’na, Belediye Başkanımız Bekir Keskin’e ve Ödemiş Ticaret Odasına teşekkürü bir borç bilirim. Bizler Anadolu’da, Kore’de Kıbrıs’ta verilen savaşlarda gerekenleri yapmış bir milletin evlatlarıyız. Böyle bir günde açılışımızı gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.
Kurdele kesiminin ardından tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi